Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
“70.000 cerdos vascos y catalanes”
20/04/2015 Àngel Soro
Àngel Soro, advocat, cantautor i activista cultural de les Terres de Ponent Àngel Soro, advocat, cantautor i activista cultural de les Terres de Ponent

Per Àngel Soro, advocat, cantautor i activista cultural de les Terres de Ponent

Cau l’avió de Germanwings a França i els mitjans de comunicació i d’incomunicació fan una parada en la seva programació habitual. El gran programa cultural Mujeres y Hombres y viceversa es veu aturat per la informació de darrera hora on es coneix que les víctimes són en la seva majoria de nacionalitat “alemanya” i que n’hi ha de nacionalitat “espanyola”.

Hi ha una Espanya primitiva on conflueixen sense vergonya tant els que provenen de consignes de brazoalzado com “no nos engañan , Cataluña es España” i d’altres de camuflades sota el llaç del regal altruista com “juntos mejor”. Una part d’ aquesta Espanya cavernícola que armada amb twitter, facebook, televisions, premsa…etc fa ús de la llengua de Lorca per escriure davant l’accident d’avió perles com aquesta: “"a ver, a ver, no hagamos un drama, que en el avión iban catalanes, no personas" o d’altres com “pues me parece fatal que no pongan MyHyV por un accidente, no es mi culpa que sean tontos y se estrellen”. Inevitablement, sobren comentaris. La premsa alemanya es fa ressò del nombre i tarannà dels comentaris ofenosos a les xarxes espanyoles, mentre 150 famílies i milers d’amics ploren les morts dels seus éssers estimats.

Que hi ha grups de persones que ens odien per ser catalanes i catalans, ja sigui per lloc de naixement, per lligams familiars, per cognoms o per adscripció voluntària o qualsevol altre motiu que es pugui afegir, ja era conegut. Que ells i elles que diuen que tots som espanyols facin distincions entre espanyols i catalans quan es tracta de morts en un accident aeri s’hauria de tractar com un problema greu de bipolaritat política o social. Som espanyols mentre complim com deia Pedrolo, l’esquema de Castella. On són els demòcrates? Els espanyolistes integradors? On són aquests del “Juntos mejor”? On són les seves querelles contra aquestes expressions d’odi contra ciutadans i ciutadanes segons ells, espanyols i catalans?

Us imagineu que fos a l’inrevés i que des de Catalunya haguéssim fet aquests comentaris en bloc? L’Èric i el seu pacífic Exercit del Fènix serien només un granet de sorra en la historia del nostre poble davant l’allau repressiu que se’ns vindria a sobre.

Però aquí no passa res. “Demòcrates” que callen com a rates i fan veure que algú perseguirà aquests delictes, tipificats com a tals als seus codis. Mentrestant “70.000 cerdos vascos y catalanes” no creuaran l’estepa i a Barcelona estaran “juntos mejor”, ja que no poden anar a gaudir i consumir a la capital del nostre regne perquè la casta considera que no som bons espanyols. Em pita l’oïda.

I després de maltractar-me nit i dia, em preguntaràs perquè vull marxar del teu costat.

Valora
Rànquings
  1. La Fundación Princesa de Girona intenta enganyar a l'Unigirona
  2. Els Mossos d'Esquadra detenen a Girona el veterà militant independentista Quim Tell durant una protesta davant de la seu de la Fundación Princesa de Girona
  3. Alternativa per Cervià i Raset guanya les eleccions per primera vegada
  4. Convoquen una concentració a Girona en contra dels premis de la Fundación Princesa de Girona
  5. Poble Lliure: "A Catalunya cal articular un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència"
  6. 44è aniversari de la mort del lluitador independentista Fèlix Goñi 'Bruc'
  7. Homenatge Nacional a Carles Castellanos i Llorenç
  8. Micro-mecenatge per fer possible el documental: “Laietana, 43. El cau de la Bèstia”
  9. El missatge de la Flama del Canigó a càrrec del conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig i Gordi
  10. La gran posada al dia (“The Big Catch-Up”)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid