Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Música
Enderrock omple Girona de música la setmana de la gala dels Premis

El cicle Girona Districte Musical programa una trentena d'activitats entre concerts, entrevistes i projeccions de cinema.

19/03/2015

La XVII edició dels Premis Enderrock-Premis de la Música Catalana 2015  omplirà Girona amb una trentena d’activitats musicals durant la setmana abans de la gala que se celebrarà el proper dijous 26 de març (21h) al Teatre Municipal. La revista musical ha programat un ampli cartell de concerts, entrevistes amb públic i projeccions de cinema al centre de la ciutat sota el títol de Girona Districte Musical, que inclourà una quinzena de formacions emergents en directe, presentarà sessions de disc-fòrums perquè els artistes interactuin amb el públic sobre els seus nous projectes i oferirà una programació de recitals acústics amb els principals premiats dels guardons musicals de l’any.

La programació exclusiva de Girona Districte Musical pretén com a novetat que la capital gironina esdevingui aquests dies la capital musical del país, amb activitats i concerts a diferents espais de la ciutat. El plat fort del programa són els 14 concerts de bandes emergents de l’escena musical catalana que se celebraran dissabte 21 i diumenge 22, i que serviran per a la presentació dels seus nous discos. La plaça Sant Feliu acollirà dissabte els directes de Joan Rovira (12h) –Peix sense espina (Satélite K)–, Jordi Ninus (13h) –Camina (Música Global)–, Copa Lotus (14h) –El moixó foguer (RGB Suports)–, Quart Primera (17h) –Neurones a la punta d'un iceberg (Satélite K)–, Sense Sal (18h) –Algun ll oc al món (autoeditat)–,Xebi SF (19h) –Duermevela (Doneu-li Records)– i Miquel Abras (20h) –Per amor a l’art (Música Global)–. Per diumenge els concerts s'han programat a la plaça Calvet i Rubalcava (Pl. del Lleó) i els protagonistes seran Flipats (12h) –L’era dels pardals (DiscMedi)– i Patch (13h) –Veuràs el crim (autoeditat)–, Pearson (14h) –Pearson (RGB Suports)–, Pantaleó (17h) –Reina Victòria (autoeditat)–, Crossing (18h) –Junts parem el temps (Música Global), Manuela Kant (19h) –finalistes del Sona 9– i Bonobos (20h)¸ Premi Enderrock per votació popular al millor artista revelació.

Entrevistes amb públic

Durant tota la setmana també s'han programat entrevistes amb públic en format de disc-fòrum amb Gossos (dijous 19 de març, 20 h, Cafè Savoy) –que anunciaran la seva gira-espectacle de 22 anys de trajectòria–, Blaumut (dilluns 23 de març, 19 h, Cafè Savoy) –que parlaran del seu segon disc El primer arbre del bosc (autoeditat)–, Cris Juanico (dilluns 23 de març, 20 h, Moby Disk) –que versarà sobre les cordes i fustes de F(a)usta (RGB Suports)–, Els Catarres (dimarts 24 de març, 20 h, Museu del Cinema) –que explicaran els secrets del nou disc Big Bang (Música Global)– i Ebri Knight (dimecres 25 de març, 20 h, Moby Disk) –que desvetllaran el contingut del seu tercer àlbum, Foc! (Maldito Records) , que presentaran el 17 d’abril–. Les xerrades, organitzades amb el festival Strenes, es fan amb la idea d’acostar el públic als artistes, i tenen el suport de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i el patrocini d’Estrella Damm. 

Ovidi Montllor vs. Xavier Cugat

A més, coincidint amb els 20 anys de la mort del cantautor Ovidi Montllor, es projectarà el documental Ovidi Montllor. Crònica d'un artista (dimarts 24 de març, 18.30 h, Moby Disk). El documental va ser realitzat per Pere Pons l'any 2005. El dimecres 25 (19 h, Moby Disk) es presentaran algunes de les activitats de l'Any Xavier Cugat, en motiu del 25è aniversari de la seva mort, amb la participació del director de cinema Albert Solé, que avançarà material del seu film Sex, maracas & chiuauas, el blogaire Daniel Creus, responsable del web xaviercugat.com, i el director editorial d’Enderrock, Lluís Gendrau.

Nit Enderrock 

La gala de lliurament dels Premis Enderrock - Premis de la Música Catalana 2015 se celebrarà dijous 26 de març (21h) i comptarà amb les actuacions d’Els Catarres, Núria Graham,Joan Dausà, Nyandú, Germà Negre i Senior i el Cor Brutal, i es farà un homentage a Toti Soler pels seus 50 anys de trajectòria. La mateixa tarda, un escenari ubicat a la plaça del Vi acollirà una programació especial de concerts acústics i entrevistes amb els premiats, en el marc d’un programa en directe de ràdio (La Tarda, de 16 a 19 hores) i televisió (TV Girona, de 19 a 20 hores) produït per La Xarxa de Comunicació Local, que transmetrà en directe la gala per a les televisions de tot el territori.

Premis de la Música Catalana 2015

Entre els guardonats dels Premis Enderrock 2015, tant per la votació popular com per la crítica, destaquen Txarango (amb quatre premis de la votació popular i un de la crítica), Els Amics de les Arts, Joan Dausà, Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández Miró, Cesk Freixas, Bonobos, Oques Grasses i Love of Lesbian, entre altres, que han estat guardonats amb el vot popular. Pel que fa a gèneres, Toni Xuclà i Lo Gitano Blanc han estat guardonats en folk, Joan Chamorro en jazz, Carles Cases i Orquestra Montsalvat en clàssica i Àngel Llàcer i Manu Guix, en infantil. En els premis de la crítica, els guardonats han estat Senior i el Cor Brutal, La Iaia, Joana Serrat, Xavier Baró, Zoo, Roger Padullés i David Menugal Free Spirits Big Band. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid