Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Micromecentage
Micromecenatge "S.O.S: salvem lo Delta de l'Ebre!" per a la "Campanya pels sediments"

La campanya té com a objectiu, informar a la població sobre la crítica situació i sobre les solucions per restaurar els cabals ecològics del riu i alliberar els sediments atrapats en les preses, i pressionar políticament per tal de restaurar l'equilibri natural del Delta.

02/02/2015 Territori

L'organització ecologista SEO/BirdLife, la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Ecologistes en Acció i altres entitats del territori van frespresentar ahir la 'Campanya pels sediments', que es durà a terme durant els propers mesos per fer difusió de la crítica situació que viu el delta de l'Ebre. Les entitats van denunciar la subsidència de la zona i van reclamar  solucions per restaurar els cabals ecològics de l'Ebre i que els sediments arribin al tram final del riu. També van anunciar que faran pressió política per restaurar l'equilibri natural del delta. En una trobada a la Reserva Riet Vell on van mostrar als assistents un dels reflectors que s'han instal·lat per mesurar, científicament, l'enfonsament del Delta.

La presentació es va fer en el marc d'actes de celebració del Dia Mundial de les Zones Humides -que es commemora avui 2 de febrer-. L'objectiu de la campanya és, sobretot, mobilitzar i sensibilitzar sobre aquesta qüestió, i treballar colze a colze amb els investigadors per fer un pla de gestió dels sediments. Primer fent baixar els sediments que actualment es queden atrapats als diferents embassaments ebrencs, i després aportant arena a la desembocadura per evitar que desapareguin les platges de la zona.

Micromecentage

Per a dur a terme la campanya s'ha iniciat un micromecentage sota el lema "S.O.S: salvem lo Delta de l'Ebre!" per a la realització d'esdeveniments públics, difusió i comunicació a través d'audiovisuals, xarxes socials, mitjans de comunicació. Es tracta d'assolir 2.000 euros per elaborar 30.000 publicacions senzilles sobre els problemes i les solucions que existeixen que es distribuiran directament a 30.000 pobladors del Delta de l'Ebre i col·locar 6 cartells fixos explicant la importància dels sediments en llocs estratègics del Delta. 

Es recorda que el delta, declarat Parc Natural i Reserva mundial de la Biosfera, pateix lo deteriorament continu dels seus valors naturals, valors dels cuals depèn l'agricultura, la pesca i el turisme del que viuen els seus 50.000 habitants. El nou Pla hidrològic de l'Ebre pot significar la desaparició del Delta, amb els 35 nous embassaments i 450.000 hectàrees de nous regadius.

L'enfonsament del Delta

A la presentació de la campanya es va dir que hi ha estudis que demostren de manera "fefaent" l'enfonsament del Delta de l'Ebre, s'han col·locat uns reflectors que, a través de senyals electromagnètics enviats per satèl·lit, poden mesurar de forma molt precisa aquest moviment. Actualment n'hi ha 17 repartits per tota la superfície deltaica, però se n'instal·laran fins a 24 per poder tenir, així, "un mapa d'enfonsament del delta". Amb les dades obtingudes es podrà tenir més arguments per exigir solucions.

Valora
Vídeos
CAMPANYA PELS SEDIMENTS
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid