MEM̉RIA HIST̉RICA
El documental "El retratista" al cinema Truffaut de Girona

Demà dimarts, dia 24 a les 18h., es projectarà gratuïtament al cinema Truffaut de Girona el documental El retratista. El mestre que va prometre el mar.

23/02/2015 Hisṭria

En el marc dels actes de celebració del Centenari de les Escoles Normals de Mestres de Girona (1914-2014), la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona organitza el Cicle de cinema "Històries del magisteri", que contempla la projecció de tres films al Cinema Truffaut de Girona.


Demà dimarts, dia 24, es projectarà gratuïtament al cinema Truffaut de Girona el documental El retratista. El mestre que va prometre el mar. Presentaran el film: Sergi Bernal i Alberto Bougleux autors de la recerca i del documental i Salomó Marquès, professor de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG.

Aquest cicle de cinema s’emmarca en les activitats que la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG ha preparat al llarg d’aquest curs per commemorar el centenari de la creació de les Escoles Normals de mestres (masculina i femenina) de Girona.

En destaca l’exposició “Centenari de les Escoles Normals de Mestres de Girona (1914-2014)”, que va ser l’inici de la celebració d’aquest centenari, i que es va poder visitar des de mitjan octubre fins a primers de gener al mateix centre docent. Des del 9 de gener s’ha traslladat a Ripoll, i romandrà a la seu de l’Arxiu Comarcal del Ripollès fins al 6 de febrer. Està prevista la seva itinerància a Figueres, La Bisbal d’Empordà, Santa Coloma de Farners, Banyoles, Olot, Girona (Casa de Cultura), Puigcerdà i Blanes.

L’objectiu principal d’aquesta exposició, que es basa en documents textuals i en imatges de l’Arxiu de la UdG i d’altres centres documentals de la ciutat, és donar a conèixer d’una manera senzilla i amena, però rigorosa, a la gent de les comarques gironines -i no tan sols de la comunitat universitària- la trajectòria i l’activitat dels centres d’ensenyament que durant els darrers cent anys s’han ocupat de la formació dels mestres a la ciutat de Girona i el seu àmbit territorial d’influència.