Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per un procés constituent
Quim Arrufat: "Les municipals han de servir com un primer plebiscit"

La formació independentista no se sent interpelada per l'acord CDC-ERC, ja que no hi ha un acord estratègic ni un full de ruta cap a la independència

15/01/2015 Política

La CUP-AE ha manifestat aquesta tarda, en veu del diputat Quim Arrufat, que la formació continua avançant "en el full de ruta cap a la ruptura", "cap al procés constituent", i "les eleccions municipals han de servir com un primer plebiscit". Tot dient que que ahir no es va anunciar cap acord nou, sinó una reedició del pacte de govern que la CUP considera que està esgotat. 

Arrufat ha fet aquestes declaracions davant l'anunci del president de la Generalitat, Artur Mas de convocar eleccions "plebiscitàries" pel 27 de setembre després de l'acord que va arribar amb ERC, l'ANC, Òmnium i l'AMI.

Pel diputat de la CUP-AE, no es tracta d'eleccions "avançades", en tot cas s'ha de parlar "d'endarrerides perquè el mandat era fer-les ara". Sobre el pacte, ha assenyalat que ahir es visualitzar "un intercanvi de cartes desigual entre CiU i ERC, que cedeix al xantatge de Mas'". Arrufat ha assegurat que s'ha tancat "en fals" un episodi "vergonyós" de debat públic

La formació independentista, segons Arrufat, no se sent interpelada per aquest acord. "No hi ha un acord estratègic ni un full de ruta cap a la independència". El que hi ha "és una reedició de l’acord i una data que ningú no volia més enllà del president de Convergència. Hi ha un pacte de no agressió que posa el partit (sobretot el del president) per davant del país". Pel diputat, l'acord d'ahir dóna el temps que necessita per refundar el partit. Això és pensar en un mateix i no en el país".

Tot i iaxí, Arrufat ha apuntat que la CUP està oberta a debatre amb tots aquells que "estiguin disposats a no posar el partit per davant". "Si volem portar el país a la independència, la CUP no ho farà sola", ha assenyalat el diputat, que ha insistit en "articular espais per fer un procés constituent" amb altres sectors independentistes, tot i que ha dit que serà "al marge" d'aquest acord.

Valora
Vídeos
"Som davant la reedició d'un pacte de govern i no davant d'un full de ruta cap a la independència"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid