Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lliure comerç
La CUP vol que el Parlament expressi el seu rebuig al TTIP

En un moció que serà debatuda dijous al Parlament es demana que els acords de lliure comerç siguin votats en referèndum.

19/01/2015 Economia

El ple del Parlament  debatrà el proper dijous 22 de gener una moció de la CUP-AE on s’insta a rebutjar l’acord de lliure comerç i inversions entre la Unió Europea i els Estats Units (TTIP). Per l'esquerra independentista, el TTIP (per les seves sigles en anglès) va molt més enllà del comerç: “és un projecte polític, és un projecte ideològic, és un projecte social i és un projecte que supera en molt, amb escreix, l’àmbit de l’economia” tal com exposa la moció.

En la part expositiva de la moció es denuncia que “en cas que es consolidi l’actual proposta, es preveu un impacte negatiu especialment en la salut, l'alimentació, el treball, la seguretat dels productes, el medi ambient, els drets laborals i les polítiques de privacitat” i fins i tot “podria canviar profundament l’àmbit competencial de les institucions en tots aquests camps, i pot impossibilitar la reversió de mesures sobre la mercantilització i la privatització de serveis que es puguin prendre pels actuals governs. “

La denuncia també s’amplia cap a la “política de secretisme i informació selectiva” de la Comissió Europea sobre “l'impacte real del què suposarien els acords de lliure comerç del TTIP juntament amb el tractat de lliure comerç de la UE amb Canadà (CETA) i l'Acord sobre el Comerç de Serveis ( TISA).

La moció, a més d’instar al rebuig als projectes TTIP, CECA i TISA, demana de sotmetre a referèndum qualsevol proposta d'acord comercial entre la Unió Europea i els Estats Units, Canadà o qualsevol altre estat o grups d'Estats abans de la seva ratificació.

Entre altre qüestions, la moció també demana la constitució d’un grup de treball en el si de la Comissió d'Afers Exteriors del Parlament de Catalunya sobre l'acord comercial entre la Unió Europea i els Estats Units, l'anomenada Associació Transatlàntica per al Comerç i la Inversió (TTPI) , el tractat de lliure comerç de la UE amb Canadà (CETA) i l'Acord sobre el Comerç de Serveis ( TISA) , perquè en el termini màxim de sis mesos presenti un informe que valori aquest acord i la seva repercussió.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid