Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Indignació a una escola de Mequinensa, pel canvi de llengua catalana a "Oriental"
15/01/2015 Llengua

L'associació de pares i mares del col·legi María Quintana de Mequinensa ha manifestat la seva "indignació" després de comprovar que en el butlletí de notes dels seus fills corresponents al primer trimestre del curs 2014-2015 ha canviat l'assignatura de "Llengua Catalana" per "Llengua Oriental".

Una de les portaveus de l'AMPA, Jonquera Casaiz, va qualificar "d'aberrant" la situació en declaracions a Radio Zaragoza. "És un xoc bastant fort. Portem anys lluitant per tenir el català com alguna cosa normal i estabilitzat i ara passem a trobar-nos amb l'oriental, que és alguna cosa que sona a xinès. Ens sembla una aberració", va dir.

Casaiz va subratllar que Mequinensa està al costat de Catalunya i que els seus fills estan aprenent un idioma reconegut com és el Català.

En la mateixa línia es va manifestar la regidor de l'àrea d'educació de l'Ajuntament de la localitat, Gema Nadal, que va remarcar que fins ara els nens de Mequinenza sortien de l'escola amb una titulació oficial d'una de les llengües d'Espanya. "I ara amb què van a acabar? Amb alguna cosa que els diu Llengua Pròpia de l'Àrea Oriental? Però què és això, un acudit?", es va preguntar l'edil davant els micròfons de la Ser, segons informa franja.net

Error informàtic

Des del departament d'Educació del Govern d'Aragó asseguren que es tracta d'un error informàtic. Fuentes de l'executiu van reconèixer que en un primer moment apareixia en els butlletins de notes com a Llengua Oriental però que es va modificar perquè seguís sortint l'assignatura de Català.

En qualsevol cas, des del Govern autonòmic assenyala que la nomenclatura no va a afectar a la titulació dels alumnes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid