Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Natxo Sorolla rep una beca per a continuar amb els rols sociolingüístics de la Franja
03/12/2014 Llengua

Aquest cap de setmana, l’Institut d’Estudis del Baix Cinca  va lliurar les XXV Beques Amanda Llebot, i el seu jurat, format per professors del Baix Cinca, va concedir a Natxo Sorolla l’ajut per a seguir amb la recerca sobre els rols sociolingüístics dels adolescents del Baix Cinca. Sorolla és  impulsor del bloc és impulsor del bloc Xarxes socials i Llengües.

Precisament, en la seva darrera entrada fa una crònica sobre la gala de les concessions, que van fer a Villella de Cinca. Jornada que comenta li va omplir "per totes bandes." Ho argumenta tot dient "Perquè el grup de teatre de Saidí, premiat per representar una obra en català, va fer una performance en directe. Perquè, tal com van dir els altres premiats per la normalització lingüística, el Club d’Atletisme del Baix Cinca, és significatiu que es premie coses que haurien de ser normals, com usar la llengua pròpia del territori en la comunicació de l’entitat. Perquè per fi vaig poder conèixer a Jacinto Bonales, que a més de també premiat, és historiador assentat a Mequinensa, amb un excel·lentíssim bloc sobre història local: Al-Miknasiyya".

Assenyala que també ho va passar molt bé "en Villellans i Saidinencs, dos pobles que m’expliquen les seues eternes disputes de veïns. L’alcaldessa de Villella no només era una rara avis pel partit al que representava, el PAR, un fet molt estrany de Massalió per amunt. És que a més, com és habitual, entre pobles veïns l’enemistat era tal que l’alcaldessa de Villella era de Saidí ;) També Saidí m’ha cridat sempre l’atenció, com me l’han cridat altres pobles rara avis de la Franja: Mequinensa, La Codonyera.. i Pena-roja ;)".

 

 

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid