Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#82ANYSNORMES
ExLL es reunirà a Castelló i participarà en la commemoració de les Normes del 32
12/12/2014 Llengua

Les entitats d'Enllaçats per la Llengua (ExLL) faran una reunió plenària a migdia a la seu de l'STEPV de Castelló per valorar la feina feta el 2014 i coordinar-se en la defensa i l'impuls de la llengua en el nou exercici. ExLL també participarà a la manifestació de la vesprada amb pancarta pròpia.

Les entitats associades a Enllaçats per la Llengua tractaran diversos temes quant a la defensa i valorització de la llengua catalana a tot el domini lingüístic d'una manera conjunta i coordinada. L'ensenyament en català, la situació de l'espai català de comunicació, l'oficialitat i la plena normalització de la llengua en seran peces clau de la reunió plenària, que ajuntarà a la ciutat de les Normes representants d'entitats de tots els Països Catalans.

Comunicat d'Enllaçats per la Llengua

Avui dia, davant els constants atacs que rep la llengua catalana, ExLL reivindica més que mai els llaços d'unió entre les diverses parts de les zones on es parla. Avui més que mai recordem “les Normes de Castelló”, fita ineludible de la nostra història que ajudà a assentar les bases de la gramàtica normalitzada al País Valencià, i que tant ajudaren (i ajuden) per a tendir ponts de respecte i entesa entre els què compartim una llengua comuna.

Reivindiquem una escola en valencià, pública i de qualitat que actuï com a eina de cohesió social i inclusiva, així fem nostre el lema dels nostres companys dels sindicats d'ensenyament: “La nostra escola, la nostra llengua”.

Així mateix reclamem uns mitjans de comunicació públics que potenciïn la vertebraciódel país i que es coordini recíprocament amb els seus homòlegs per mor de crear l'espai de comunicació en català.

Per tot això i per moltes més coses cridem a la mobilització popular i a l'assistència a la manifestació el pròxim dia 13 de desembre a les 18h a la Plaça de la Independència de Castelló de la Plana, i hi anunciem la participació d'ExLL amb pancarta pròpia. Us convidem a donar suport a aquesta crida com a particulars o com a entitats i a fer-ne difusió a les xarxes socials (amb l'etiqueta #82anysNormes).

Perquè encara no-res és perdut, perquè, malgrat la greu situació, com deia Estellés: “Hi haurà un dia que no podrem més i llavors ho podrem tot”.Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid