Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Crida de la PDaD a celebrar les Normes del 32 a Castelló
09/12/2014 Llengua

El proper dia 13, es celebra el 82é aniversari de les Normes de Castelló. Aquestes, consensuaven i normalitzaven la llengua i es reconeixia la unitat de la mateixa amb la llengua catalana. Amb les normes es pretenia articular al nostre poble de mitjans de comunicació, productes culturals i literaris i, com no, d’un ensenyament de qualitat en la nostra llengua.

La PDaD-PV ha emés un comunicat amb motiu d’aquesta celebració on critiquen com les polítiques portades a terme des del franquisme han anant atacant el valencià, amb la intenció de castellanitzar la nostra societat. Així, més enllà del genocidi cultural que es va patir al País Valencià a la dictadura de Franco, els successius governs han seguit proclamant una falsa valenciania que busca trencar la unitat ja proclamada fa 82 anys, segons la PDaD.

Hui en dia —recalca la PDaD-PV al seu comunicat— patim atacs constants a la nostra llengua amb el tancament de línies en les escoles, l’abandonament de recolzament a les manifestacions culturals en valencià i com no, la censura, prohibició i tancament de mitjans de comunicació en la nostra llengua. Per aquests motius, i amb el crit de “Volem viure en Valencià” la PDaD-PV emplaça a participar als actes organitzats per Castelló per la Llengua, en Castelló el pròxim dia 13.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid