Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
31D
Clam per la independència dels Països Catalans a Palma

"Avui, la identitat l’hem passejada pel carrer com la més bella de les coses, aquest sentiment viu de pertànyer, de ser-hi, de manifestar-nos i construir-nos com a persones, com a poble, com an poble català", Manifest de la plataforma 31-D.

30/12/2014 Política

Més de 2.500 persones s'han manifestat avui pels carrers del Palma per a commemorar la Diada de Mallorca. La marxa anava encapçalada pel bloc de la Plataforma 31-D (integrada per l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, Esquerra Republicana, Grup Blanquerna, Iniciativa Verds, PSM-Entesa, JEN-PSM, JERC, STEI-i i Ateneu Pere Mascaró) amb el lema "Els Països Catalans decidim autodeterminació".

Tot seguit pel bloc conjunt d'organitzacions independentistes (ARRAN, SEPC, Alerta Solidària i Endavant) aplegades a l'Esquerra Independentista de Mallorca (EIM) sota el lema "Desobeïm. Per uns Països Catalans socialistes i feministes".

Crits “d'independència" i "voti voti voti, espanyol qui no voti”, han acompanyat el recorregut pel centre de Palma que ha enfilat per la Costa de la Pols en direcció al carrer Sant Miquel, per després baixar per Oms. Els crits a la seu del Círculo Balear, fortament protegida per la Policia Nacional espanyola, tampoc han faltat, així com una pancarta en defensa de l'educació pública que s'ha desplegat davant del local de l'entitat.

Un cop a plaça patins, l'escriptora Lucia Pietrelli, ha llegit el manifest de la Plataforma 31-D, enguany en forma de poema ple de referències crítiques també a l'actualitat política, lingüística i social de les Illes.

Acte polític de l'EIM

Cap el migdia, unes 80 persones s'han aplegat a l'acte polític de l'EIM a la plaça del Tub de Palma, que ha comptat amb la participació de la militant de la CUP Anna Gabriel, Margalida Ramís del GOB i Gonçal Bravo de la COS . També s'ha llegit el manifest de l'Esquerra Independentista.

El text ha remarcat la via de la desobediència per assolir la plena llibertat, "la victòria del nostre poble, tant a Mallorca com a la resta dels Països Catalans, passa per construir el nostre propi camí. Un camí que no pot passar pel marc legal dels estats espanyol i francès, sinó que implica practicar la desobediència en tots els àmbits. Només així podrem avançar cap a la plena sobirania, construcció del socialisme i la destrucció del patriarcat"

Festa institucional de l'Estendard

Demà dia 31 la Festa de l'Estendard celebra el 785è aniversari de la batalla que va propiciar l'entrada dels catalans a Madina Mayurqa. La festa del 31 de Desembre a la plaça de Cort de Ciutat de Mallorca és la més antiga d'Europa de caràcter civil en continuïtat. El seu protocol més antic data de 1313, encara que és probable que ja es va commemorar a partir de 1232, tres anys després de la conquesta de la ciutat i any en què les tropes de Jaume I van concloure l'ocupació de l’illa de Mallorca.


Els actes a Palma amb motiu de la Festa de l'Estendard s’iniciarà a les 10.15 h amb la col·locació de l’Estendard Reial de la Conquesta de Mallorca i de la Cimera del Rei Martí, amb el cerimonial acostumat, a la plaça de Cort. A les 12.00h es representarà el poema de Sa Colcada, de Pere d’Alcàntara Penya, a càrrec de Miquela Lladó i els al·lots i les al·lotes de l’Escola de Música i Danses de Mallorca, a la plaça de Cort.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid