Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Rebuig al reconeixement institucional per a un exalcalde franquista de Lleida

Les institucions locals han posat esqueles i han donat rang de reconeixment institucional a l'exalcalde franquista traspassat, Víctor Hellín Sol

02/11/2014 Política

Diverses queixes i mostres d'indignació s'ha fet visibles avui a la xarxa companyades de l'etiqueta #‎Lleida2N1937‬. Es tracta de les esqueles publicades amb motiu de l'aniversari de la mort de Víctor Hellín Sol, exbatlle franquista de Lleida i expresident de la Diputació durant la dictadura. A diaris com Segre han aparegut esqueles de persones pròximes a l'exalcalde franquista, però també s'hi han publicat per part de l'Ajuntament i la Diputació de Lleida.

Entres les queixes s'ha pogut llegir el disgust pel fet que "les màximes autoritats de Lleida donin el condol per la mort d'un assassí franquista còmplice dels que varen bombardejar a la nostra canalla a les portes de l'escola; no té nom."

Pel fet que avui mateix es recordava el bombardeig dels militars espanyols sobre Lleida, en què van morir 300 persones assassinades, diversos usuaris de les xarxes han descrit com a "Deplorable l'actitud d'Àngel Ros i Joan Reñé homentajant un ex alcalde colpista i falangista de primera hora, responsable directe de morts i desaparicions, el dia que es compleix el 77è aniversari del bombardeig feixista de la ciutat. Efectivament, no ens representen!"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid