Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Músical
L'espectacle "El setge de Lleida 1707" arribarà a Molins de Rei i Barcelona
16/01/2014 Cultura
L'espectacle narra el setge que va viure Lleida el novembre de 1707 a mans de les tropes borbòniques a les ordres de Felip V L'espectacle narra el setge que va viure Lleida el novembre de 1707 a mans de les tropes borbòniques a les ordres de Felip V

El Teatre d’Artesa de Lleida acull demà divendres 17 de gener a les 22.00 h la representació de l'espectacle dramàtic musical "El setge de Lleida 1707" que narra el setge que va viure Lleida el novembre de 1707 a mans de les tropes borbòniques a les ordres de Felip V, un fet cabdal de la Guerra de Successió, que acabaria 7 anys més tard amb la derrota de Catalunya l'11 de setembre de 1714.

L'obra, que girarà per Catalunya al llarg de l'any arriba el següent cap de setmana, del 26 i 27 de gener, a Molins de Rei i el 15 de març a Barcelona, al Centre Cultural del Born, on es representarà en motiu de la commemoració del Tricentenari.

L'espectacle, del grup Quartana –música d’arrel- i la companyia Teatre de Butxaca de Mollerussa, promogut pel Consorci del Turó de la Seu Vella, es va estrenar l’11 de novembre a Lleida en el marc de l’acte institucional de commemoració de l’aniversari de la caiguda de Lleida.

L'obra parteix de la recuperació d’una cantata fins ara desconeguda: Sur la prise de Lérida de Jean Baptiste Stuck Batistin, músic de la cort de Versalles al servei del duc d’Orleans i recuperada pel grup Quartana. La cantata es combin amb melodies populars i el testimoni teatralitzat d’un soldat occità a les ordres de l’exèrcit invasor, una pagesa i un comerciant de sedes de Lleida.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid