Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
REPRESSIÓ
MÉS per Mallorca se solidaritza amb Marcel Pich i Robert Abela, condemnats per la vaga del 14N

La sentència és de 8 mesos de presó i 240€ de multa. La formació rebutja la criminalització dels moviments socials i sindicals, i denuncia un intent per part de l’Estat de restringir de manera il·legítima drets democràtics com el dret a vaga

18/11/2014 Drets i Llibertats
MÉS per Mallorca expressa la seva solidaritat amb els activistes Marcel Pich i Robert Abela, que han estat condemnats a 8 mesos de presó i 240 euros de multa pel fet de defensar els drets socials durant el piquet unitari de la vaga del 14 de novembre de 2012. La fiscalia acusava els dos activistes de desordre públic, lesions i atemptat contra l’autoritat, motiu pel qual els hi demanava quatre anys de privació de llibertat a cada un d’ells.

Des de MÉS per Mallorca rebutgen la criminalització dels moviments socials i sindicals i les lluites populars, i apunten que aquest no és un cas aïllat. En els darrers mesos estam assistint amb preocupació a una allau de procediments judicials que cursen per via penal contra treballadors, treballadores, activistes i sindicalistes per la seva participació en vagues convocades legalment contra les reformes laboral o les retallades de l’Estat Social i del Benestar. Un cas recent ha estat el de la secretària general de CCOO, Katiana Vicens.

La similitud entre gairebé tots els procediments oberts fa que es sembrin moltes dubtes sobre una acció coordinada des d’altes instàncies de l’Estat Espanyol que té com a objectiu restringir el dret constitucional de vaga. MÉS per Mallorca ja ha denunciat en altres ocasions que la pervivència de determinats articles preconstitucionals del codi penal suposen una restricció il·legítima de drets democràtics, en especial, el dret a vaga.

Valora
Rànquings
  1. Comença a bon ritme la recollida d’avals per formalitzar la candidatura Front Republicà
  2. Detingut a Madrid l'independentista gironí Jordi Alemany
  3. Diversos artistes catalans publiquen un vídeo en suport a Veneçuela
  4. La CUP activarà espais de debat per analitzar la decisió de Poble Lliure
  5. Incendi "premeditat" a Cal Suís d'Esplugues de Llobregat, un espai que dinamitza diversos projectes socials al poble
  6. Si no voto Poble Lliure, com centenars de milers de catalans decebuts, a Espanya i a Europa, no tindrem a qui votar
  7. Poble Lliure decideix explorar una candidatura rupturista a les eleccions espanyoles del 28-A
  8. Nou intent de despenjar la pancarta "Stop repressió, Catalunya Lliure" a l’antic pont del camí de ferro de Ceret
  9. Orange: “Aquí se habla español porque estamos en España”
  10. Independents Per Fornells escolleix els 4 primers candidats mitjançant el procés participatiu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid