Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Reconeguts activistes de Mallorca donen suport als vaguistes encausats

Robert i Marcel seran jutjats el proper 6 de novembre a Palma. Per a aquell dia, hi ha prevista una concentració solidària davant dels jutjats de l'Avinguda d'Alemanya, a les 10.30h del matí.

02/11/2014 Drets i Llibertats
Diverses persones vinculades als moviments socials i l'activisme social i polític de Mallorca donen suport a Robert i Marcel. Els dos mallorquins s'enfronten a quatre anys de presóper haver participat a la vaga general del 14 de novembre del 2012. Foren detinguts aleatòria i violentament i se'ls acusa de desordre públic, atemptat a l'autoritat i lesions. El seu delicte: participar d'un piquet informatiu que, fins el moment de les detencions, s'havia desenvolupat pacíficament.

En el vídeo, publicat a la xarxa, hi intervenen coneguts activistes de l'illa. Així, hi trobam Laura Dorado, professora i membre de l'Esquerra Independentista de Mallorca; Sílvia Suau, encausada per ocupar la Conselleria d'Educació; Laura Camargo, professora de la UIB, activista i membre de PODEM; Cati Alcover, membre del Col·lectiu Albaïna; Iñaki Aicart, membre de l'Assemblea de Docents; Margalida Ramis, portaveu del GOB i Amadeu Corbera, activista detingut a Bunyola durant la visita de José Ramón Bauzá. Tots ells representen diferents branques dels moviments socials i d'un activisme de base i arrelat a Mallorca.

Així mateix, cal recordar que el passat dissabte 25 d'octubre, tengué lloc a can Alcover un acte de suport als dos encausats on s'hi congregà gent de nombrosos col·lectius. L'acte consistí en un concert de Biel Majoral i Delfí Mulet, una glosada a càrrec de Mateu Xurí i Maribel Servera i les intervencions de Tomeu Martí, Tonina Siquier i David Pujol.

D'altra banda l'Esquerra Independentista de Mallorca (EIM) ha emès un comunicat on reafirmant el seu suport al "dos companys de lluita i denunciar, una vegada més, la persecució que pateixen els moviments socials. Ara amb més arguments que mai en veure que l’única resposta que dóna el govern al clam popular és la repressió, la mobilització continua i continuarà fins imposar el respecte als nostres drets més elementals".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid