Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita sindical
La patronal basca demana la il·legalització dels sindicats ELA i LAB

"El millor per als interessos dels empresaris bascos és expulsar-los de l'àmbit sociolaboral retirant-los el caràcter de sindicat"

24/11/2014 Laboral

La patronal basca, Confebask, ha demanat al govern espanyol que il·legalitzi els dos sindicats del País Basc, ELA i LAB. Segons un document intern al que ha tingut accés LAB, la patronal considera que els dos sindicats són "un destorb" que "no aconsegueixen sotmetre".

"El millor per als interessos dels empresaris bascos és expulsar-los de l'àmbit sociolaboral retirant-los el caràcter de sindicat", afirma el document. La retirada del caràcter de sindicat suposaria la il·legalització de facto d'ELA i LAB perquè quedarien pràcticament liquidats.

Pels dos sindicats, aquest és "l'atac més gran a la llibertat sindicat des de la legalització dels sindicats". ELA i LAB critiquen el "caràcter autoritari" de Confebask i el seu "total menyspreu davant les necessitats dels treballadors". "Els sobren els drets i els fa nosa la democràcia", asseguren.

A més, creuen que el que vol Confebask és restituir el model franquista on la patronal determina l'existència dels sindicats i l'Estat ho regula al seu servei. En aquest sentit, demana que el parlament basc reprovi la patronal.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid