Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25N
La CUP Tarragona lliura a l’Ajuntament un recull de mesures per a eradicar les violències de gènere

En el marc del Dia Internacional contra la violència de gènere la Candidatura d’Unitat Popular posa en mans de la Conselleria de Benestar un document que recull més d’una desena de mesures per a combatre les diferents formes de violència de gènere, des de l’àmbit municipalista.

25/11/2014 Gènere
Amb el document, que ha estat elaborat per membres de l’assemblea amb experiència en la lluita feminista, en la investigació en estudis de gènere, així com en el camp laboral de l’atenció i la intervenció en situacions de violència masclista, la CUP de Tarragona vol fer visibles un seguit de mesures per a l'eradicació de les violències de gènere, alhora que posa damunt la taula les situacions que les originen.

El document contempla mesures encarades, d’una banda, a la intervenció, és a dir, quan el problema ja s'ha desenvolupat i que per tant cal actuar de manera immediata i efectiva. D’altra banda a la prevenció, per tant, a impedir que el conflicte s'esdevingui. I, per últim, a la sensibilització, és a dir, mesures orientades a garantir que el conjunt de la ciutadania és coneixedora del conflicte i que, per tant, se'n responsabilitza a nivell social.

La candidatura independentista denuncia que actualment la igualtat de drets es continua aplicant des de d’una perspectiva patriarcal, perpetuant els desequilibris de les relacions entre dones i homes, i que existeix una violència específica contra les dones (la violència de Gènere) la qual s’empra com a instrument per mantenir la discriminació, la desigualtat, les relacions jeràrquiques i el poder dels homes sobre les dones.

El problema de les violències de gènere és, segons la CUP de Tarragona, una de les problemàtiques actuals més rellevants no tan sols per les seves conseqüències, sinó perquè les xifres demostren que cada vegada és més alt el nombre de víctimes. Per això la formació espera que el document elaborat susciti prou interès com perquè la conselleria de Benestar el tingui en compte de cara a impulsar noves mesures. En aquest sentit l’assemblea local de la CUP es posa a disponibilitat del Consistori per a treballar contra el que consideren que és una xacra estructural d’aquest sistema capitalista i patriarcal.

Per últim, la CUP de Tarragona aprofita per a recordar que el 25 de novembre, des de fa anys, es celebren mobilitzacions que van més enllà de l'acte oficial que es fa al migdia. Recorda que l'Esquerra Independentista i el conjunt de l'esquerra anticapitalista de la ciutat convoquen una manifestació a les 19:30 que sortirà de l'estàtua dels despullats i anima a tothom a participar-hi.

Valora
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  5. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  6. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  7. Fora fatxes del Fossar
  8. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  9. Manifestació a Maó per la pau i contra les bases de l'OTAN
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid