Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MEMÒRIA HISTÒRICA
Pengen un vídeo a favor de conservar la presó Model de Barcelona com un espai de memòria

L’associació “La Memòria dels Dibuixants” va penjar ahir al vimeo la versió en català d’un vídeo realitzat fa uns anys per l’Associació Cultural Helios Gómez i SOS Monuments on es defensa la museïtzació de la presó Model

15/10/2014 Història

Un vídeo realitzat per l’Associació Cultural Helios Gómez i SOS Monuments on es defensa la museïtzació de la presó Model es va penjar ahir en la seva versió catalana al vimeo per l’associació “La Memòria dels Dibuixants”.

El vídeo reclama la rehabilitació de la presó Model com a espai de memòria i que inclogui un Museu d’Art Polític a la IV galeria “com a espai de memòria que inclogui un Museu d’Art Polític a la IV galeria; un espai per a recordar l’opressió però també la resistència i la creació artística com a part fundadora d’ella”.

El video penjat al vimeo va acompanyat del segünet text:

“Perquè construir el futur resultaria impossible sense tenir en compte el passat, l'Associació Cultural Helios Gómez i SOS Monuments, defensen la rehabilitació d'un singular monument panòptic a Barcelona, arquitectura modèlica de la repressió i l'oblit, la presó Model (1904), adscrit al Catàleg de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de la capital catalana des de maig del 2000, amb la seva rotonda central i les sis galeries.

De la mateixa manera que ho van fer nombrosos països que recobraren la democràcia, proposem que aquesta presó es converteixi en un espai de memòria i que inclogui un Museu d'Art Polític a la IV galeria. Un espai per a recordar l'opressió però també la resistència i la creació artística com a part fundadora d'ella, per a donar a conèixer de manera permanent el patrimoni visual llegat per creadors en lluita contra la barbàrie i la dictadura, per la llibertat i la justícia: obra gràfica des del cartellisme i la tasca editorial republicana articulada al voltant de la Capella Gitana, fresc pintat cap al 1950 a aquesta galeria, al costat de les cel·les dels condemnats a mort, pel pintor gitano comunista llibertari Helios Gómez, pres del franquisme".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid