Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antiracisme
“Tancarem el CIE” convoca una cadena humana que envoltarà el centre d’internament de Zona Franca

L’organització espera una àmplia mobilització el proper 18 d’octubre per a reclamar el tancament del que consideren el “petit Guantánamo”

15/10/2014 Drets i Llibertats

La Campanya “Tancarem el CIE” (Centre d’Internament d’Estrangers) va anunciar un seguit de mobilitzacions, en una roda de premsa el passat 25 de setembre, per tal de continuar en la lluita per a la desaparició dels centres.

Durant la compareixença es va fer una crida a sumar-se a la campanya signant el manifest, de manera individual o com a col•lectiu, i es va anunciar la marató de parlaments el proper 17 d’octubre a les 7 de la tarda a les Cotxeres de Sants. Ara bé, es va posar èmfasi en l’acte del dissabte 18 d’octubre on es preveu envoltar el CIE de Zona Franca, a les 5 de la tarda, i aplegar més de 2.000 persones.

L’organització de la campanya recorda que pel CIE de Zona Franca hi passen cada any més de 1.500 persones migrades i que l’any passat 729 d’aquestes varen ser deportades als seus països de procedència.

“Tancarem el CIE” considera que mai abans havien aconseguit un nivell de sensibilització tan ampli i destaquen el suport, per primera vegada, de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. Rita Marzoa va afiramar en la roda de premsa i en nom d’Òmnium Cultural que “fa vergonya que hi hagi un lloc amb persones tancades per no haver fet res i on s’hi vulnerin els drets humans”. A més a més, va afegir que: “No podem esperar al 10 de novembre, hem de treballar ja i acabar amb aquesta xacra, no només cal anar a la “V”, també a la cadena humana del 18 d’octubre”.


Facebook de la campanya: https://www.facebook.com/tancaremelcie
Twitter: @tancaremelcie
Web Tanquel el CIE: www.tancaremelcie.cat
Materials de la campanya: http://tancaremelcie.cat/?page_id=158
Roda de premsa: https://www.flickr.com/photos/cgtcatalunya/15396375792/
Vídeo campanya:http://sosracisme.org/tancaremelcie/wp-content/uploads/2014/07/SOS-RACISME-CIE1.mp4?_=1l

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid