Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
Tortosa rebutja les mocions sobre el deute il·legítim i l’auditoria externa a Sagessa

Havien estat presentades per l'assemblea local de la CUP

09/07/2014 Política
L'ajuntament de Tortosa ha votat en contra d'estudiar el deute il·legítim per no pagar una part i destinar-la a fins socials i en contra de sol·licitar una auditoria externa sobre SAGESSA/GINSA/GESAT.

En la primera moció sobre el deute el ple de l'ajuntament de Tortosa ha votat en contra amb els vots de CiU. La resta de partits han votat a favor de la moció, fins i tot el PP.

La Cup Tortosa lamenta que una vegada més la classe política, "la casta política, trie la direcció contrària a les necessitats de les persones. Avui més que mai la percepció popular veu la banca com una de les grans culpables de l'actual situació econòmica però els grans partits polítics s'encarreguen de protegir a eixa banca, a la que deuen massa diners. Declarant il·legítim una part del deute avui l'ajuntament de Tortosa tenia l'oportunitat de fer pedagogia i encarar amb valentia el problema del finançament dels ajuntaments, però CiU ha preferit seguir el camí marcat pels mercats i la banca, el mateix camí que ens ha dut a l'actual situació de precarietat laboral, atur, retallades, pobresa... Una decisió més difícil d'entendre, sabent que el mateix partit en altres poblacions havia aprovat aquesta mateia moció i donada l'actual situació de pobresa que pateix la ciutat".

La segona moció relativa a l'auditoria ha estat votada en contra per CiU i el PSC, amb l'abstenció d'ERC i el vot a favor d'ICV i PP.

Per a la formació independentista la negativa del ple de l’ajuntament de Tortosa a realitzar una auditoria externa amb la col·laboració de l’interventora de l’ajuntament als hospitals de Tortosa gestionats per SAGESSA. "Entenem aquesta negativa com una manca de responsabilitat política i transparència democràtica, ja que entenem que el fet que dos hospitals municipals estiguen gestionats per SAGESSA, una empresa investigada policial i judicialment per presumpta corrupció, hauria de ser suficient perquè, tant el govern de la ciutat com alguns partits de l’oposició, prengueren mesures per assegurar-se que la nostra ciutat no s’estan malbaratant diners pública".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid