Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unitat Popular
La TUP es consolida com a espai de trobada i debat dels moviments socials i polítics del país

“aquest espai era imprescindible per coordinar lluites i dibuixar espais comuns entre els moviments en lluita del país i aquesta segona trobada ha demostrat que aquest espai avui ja és una realitat”.

07/06/2014 Lema

Unes 400 persones han participat aquest dissabte a la segona Trobada per la Unitat Popular (TUP) feta a Barcelona, a l'escola Mediterrània del barri de la Barceloneta. L'activista veïnal i membre del comitè organitzador de la TUP, Eva Fernández, ha valorat com un èxit aquesta segona trobada “ja que s'ha consolidat un espai de trobada i debat pels moviments socials i polítics del país”. Per Fernández, “aquest espai era imprescindible per coordinar lluites i dibuixar espais comuns entre els moviments en lluita del país i aquesta segona trobada ha demostrat que aquest espai avui ja és una realitat”. (veure fotografies)

Entre els assistents a la jornada hi havia els tres diputats de la CUP, David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet; el nou secretari general de la CGT, Ermengol Gassiot; Rosa Cañadell, de l'USTEC; Xavier Domènech, de Procés Constituent; Anna Arqué, de la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus (ICEC); Gala Pin, de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca; Carles Riera, del CIEMEN; Eugeni Rodríguez, del FAGC; regidors de la CUP i de les Candidatures Alternatives del Valles (CAV); activistes del moviment 15M; militants de les diverses organitzacions de l'esquerra independentistae (Endavant, MDT, SEPC, Arran i COS) i representats de les mares grogues en defensa de l'educació pública i de les lluites en defensa de la sanitat.

Al matí s'han fet tres grups de treball: un, sobre sindicalisme i autoorganització en el món del treball; un segon, sobre drets socials i la defensa del bé comú; i un tercer sobre la crisis del sistema de partits i la democràcia representativa. Uns debats que han comptat amb les ponències de Joan Subirats (catedràtic en Ciència Política de la UAB), Albert Sales (professor de sociologia de la UPF), Judit Font (Factoria Cultural Coma-Cros), Manuel Cubero (AAVV Ciutat Meridiana), Josep Maria Navarro (antropòleg i mediador comunitari) i Teresa Ramírez (Activista dels Moviments Socials)

A la tarda ha tingut lloc un gran debat estratègic sobre els escenaris que s'obren amb el procés sobiranista i les perspectives davant de la consulta del proper 9 de novembre. Com empènyer cap a la consulta des del moviments socials i com afrontar un escenari d'incompliment per part del govern de la Generalitat; l'excessiu control institucional i partidista que pateix l'ANC; com articular la construcció nacional dels Països Catalans davant el procés que viu Catalunya; com configurar un moviment popular per garantir que el procés independentista obri un procés constituent capaç de superar el sistema capitalista... Són algunes de les qüestions tractades en un participat i llarg debat.

Tal com es va fer en la primera trobada, les aportacions i conclusions dels grups de debat i del debat estratègic han estat recollides per grups de relators i seran publicades a la pàgina web de la trobada. També s'editaran en format llibre, com el que s'ha repartit avui entre entre els assistents amb les conclusions de la primera trobada, que va tenir lloc el passat 30 de novembre de 2013 a Badalona.

La llarga jornada ha acabat amb les actuacions musicals de la cantat de flamenc Alba Guerrero i el grup de hip hop de la Barceloneta Poker d'Asos, que han permès als assistents d'acabar aquesta segona trobada de manera distesa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid