Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TUP
Barcelona acollirà el 7 de juny la 2a Trobada per la Unitat Popular

El sindicalisme, els drets socials, la crisi de la democràcia representativa i el procés sobiranista centraran aquesta nova edició.

01/06/2014 Política
La Trobada per la Unitat Popular (TUP)arriba a la seva segona edició el proper 7 de juny a l'Escola Mediterrània de Barcelona El comitè organitzador de la TUP ha explicat que la primera trobada celebrada el passat 30 de novembre de 2013 a Badalona "no era un punt i final, si no el tret de sortida d'un espai de debat del moviment popular del país", per aquesta raó s'ha donat impuls a aquesta nova edició.

La nova Trobada per la Unitat Popular s'ha estructurat en tres grans debats: El sindicalisme i l'autoorganització en el món dels treballs, els drets socials i la defensa del bé comú i la crisis del sistema de partits i la democràcia representativa. En aquest debats es presentaran diverses ponències a càrrec de Joan Subirats (catedràtic en Ciència Política de la UAB), Josep Manel Busqueta (Seminari d'economia Critica Taifa), Albert Sales (professor de sociologia de la UPF), Judit Font (Factoria Cultural Coma-Cros), Manuel Cubero (AAVV Ciutat Meridiana), Josep Maria Navarro (Antropòleg i mediador comunitari) i Teresa Ramírez (Activista dels Moviments Scocials)

Construcció nacional dels Països Catalans i el procés sobiranista a Catalunya

La jornada finalitzarà amb un debat estratègic sobre la construcció nacional dels Països Catalans i el procés sobiranista a Catalunya amb la perspectiva del 9 de novembre, que serà moderat per Carles Riera (Sociòleg i membre del CIEMEN) i Julià de Jòdar (Escriptor i militant historic de l'esquerra independentista). Aquest debat intentarà abordar la situació política als Països Catalans, l'estructuració d'una nova alternativa popular i nacional i els possibles escenaris i línies estratègiques d'actuació de cara al referèndum.

La Trobada d'Unitat Popular té com antecedent la que es va celebrar l'any passat on un miler de persones de diverses iniciatives polítiques, culturals, sindicals, veïnals, etc, van participar a l'Institut La Llauna de Badalona en debats sobre aspectes com territori, joventut, solidaritat internacional, llengua, cultura, antipatriarcal, drets col·lectius i drets socials.

També és van celebrar tres grans assemblees que van abordar debats com: elaborar un full de ruta per a la independència compartit per moviments socials, entitats i organitzacions amb voluntat transformadora i rupturista; definir les bases d'un nou model de societat, quines estructures i quin model social, econòmic i cultural haurien de ser discutides en la creació d'un nou estat; com articular les lluites, el contrapoder i la lluita institucional per a un procés de transformació

Valora
Vídeos
II Trobada per la Unitat Popular
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid