Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tanquem els CIE
Denuncien les deficiències sanitàries al CIE de Barcelona davant un brot de Tuberculosi
23/05/2014 Drets i Llibertats

La Campanya Tanquem els CIE ha presentat una queixa als Jutges de Control del CIE de Barcelona sobre el tractament d'un intern, Mamadou, que es queixava de tos i dolors al pit. Símptomes  que van anar en augment en el transcurs dels dies d’internament.

Malgrat la seva insistència, el personal sanitari del Centre, gestionat per la Mútua Madrid, tan sols li receptava analgèsics i antiinflamatoris, diagnosticant que es tractava simplement de tos o d’un refredat comú. Durant les tres primeres setmanes d’internament Mamadou gairebé no feia vida amb els seus companys, ja que el seu estat de salut era cada vegada més delicat i es passava gairebé tot el dia sol. Ben aviat, els seus companys de cel·la, tots d’origen africà i coneixedors que aquells símptomes podien associar-se a un quadre de tuberculosi, van alertar-se pel seu estat de salut i pel risc de contagi.

En aquest temps, en Mamadou va sol·licitar atenció mèdica més de quinze vegades i va alertar en dues ocasions que podia patir Tuberculosi, no va ser fins el 2 de maig -un mes i una setmana després de ser internat al CIE- que el metge del Centre va derivar-lo a l’Hospital Clínic de Barcelona per tal que el sotmetessin a les proves pertinents per descartar la malaltia tuberculosa activa.

Les queixes sobre l’atenció sanitària rebuda al CIE de Barcelona són constants

La Campanya Tanquem els CIE té coneixement que les queixes sobre l’atenció sanitària rebuda al CIE de Barcelona són constants, i considera que en aquesta ocasió s’ha arribat a una situació límit que requereix d’una investigació urgent per avaluar la seva qualitat i que permeti replantejar la seva gestió i el seu funcionament per tal d’evitar que es produeixin més situacions d’aquesta gravetat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid