Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
docents en lluita
Marxa per una educació, pública, qualitat i en català

La caminada, organitzada per l’Assemblea de Docents, s’iniciarà a Inca el proper dissabte 12 d’abril i finalitzarà a Ciutat.

04/04/2014 Educació
L’Assemblea de Docents de les Illesha convocat per al proper dia 12 d’abril una caminada entre Inca i Palma en defensa d’un ensenyament públic, en català, gratuït i de qualitat. L’acció s’emmarca dins la lluita que el sector educatiu manté contra les polítiques espanyolitzadores i neoliberals que es promouen tant des de l’Estat, amb la LOMQE, com des del Govern de les Illes Balears. La marxa té com a objectiu principal, entres d’altres, defensar el dret dels ensenyants a mostrar la seva disconformitat professional amb la nova normativa.

El lema de la protesta escollit ha estat el de “passes per l’educació” i pretèn denunciar la greu situació per la qual el món de l’ensenyament està passant degut a les polítiques regressives que du a terme el Partit Popular. Segons un comunicat de l’Assemblea de Docents es vol fer una crida als claustres de professors a posicionar-se en contra de la LOMQE, així com també d’instar als equips directius dels centres a no exercir els “poders” que se’ls atorga mitjançant la nova llei.

La caminada s’organitzarà en cinc trams. El primer anirà d’Inca a Binissalem, el segon de Binissalem a Consell, el tercer de Consell a Santa Maria del Camí, el quart de Santa Maria del Camí as Figueral (Marratxí) i l’últim de Marratxí a Palma. Una vegada a Ciutat la manifestació anirà des del carrer Aragó, passant pel parc de ses Estacions fins al passeig del Born, on es preveu arribar devers les 18 hores i llegir el manifest, en què es reclamarà per l’ensenyament en català i l’escola com a servei públic.

Primavera calenta.

Les protestes en el sector de l’ensenyament ja donaren el sus de sortida ara fa unes setmanes a l’assemblea general de docents celebrada a la vila de Porreres, en la qual es perfilaren les estratègies a seguir de cara a la fi de curs i es plantejaren noves accions, com és el cas de la marxa que tindrà lloc el proper dissabte dia 12. Així mateix la Plataforma Crida està preparant noves iniciatives tals com la elaboració d’un llibre verd sobre l’educació i s’espera que els estudiants represaliats ara fa dos anys per l’ocupació de la Conselleria també facin alguna acte.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid