Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Relligar la nació
L'Espai Mata de Jonc presenta el Manifest-Crida “COMPROMÍS PELS PAÏSOS CATALANS”

Compta amb el suport inicial de 12 entitats que fan una crida a repensar i construir el cojunt de la nació catalana amb l'objectiu de ser presents en el procés d'independència del Principat.

09/03/2014 Política

El proper dijous 13 de març, l'Espai Mata de Jonc donarà a conèixer el Manifest-Crida “COMPROMÍS PELS PAÏSOS CATALANS” que a dia d'avui compta amb el suport d'una dotzena d'entitats i esperen rebre'n més els propers dies i setmanes. La presentació serà a 2/4 de vuit del vespre a l'Espai Vilaweb de Barcelona.

Presentarà l'acte, Odette Viñas, de la Comissió Països Catalans de l'Assemblea Nacional Catalana i membre d'Espai Mata de Jonc. Tot seguit intervindran els ponents convidats per a l'acte: l'escriptora valenciana Pepa Úbeda; l'historiador i periodista mallorquí Antoni Lluís Trobat, el cantant berguedà de Brams, Francesc Ribera “Titot” i de la Catalunya Nord ens parlarà el filòleg i ex president de La Bressola, Joan Pere Le Bihan.

L'acte és tant sols una primera passa, ja que tenen la voluntat anar més enllà, incorporant dins l'agenda de l'opinió pública aquestes propostes. A continuació de la presentació del Manifest, promouran pel territori tota una sèrie de xerrades que pretenen finalitzin amb un acte polític unitari la propera tardor, en el marc de la campanya del referèndum del 9 de novembre.

En aquesta línia, emplacem a les principals organitzacions de la societat civil com l'ANC, organismes com Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià...etc, que assumeixin amb naturalitat i valentia aquest debat fins les darreres conseqüències i el comparteixin amb el món associatiu de la resta de territoris.

Espai Mata de Jonc

L’Espai Mata Jonc neix el gener de 2013 per a reintegrar els Països Catalans i amb el compromís que el procés que viu actualment Catalunya cap a la seva emancipació deixi una porta oberta a la consideració de la resta de territoris. Contribuint, en qualsevol nivell, al foment dels vincles culturals, socials, econòmics i polítics entre totes les gents i totes les terres que conformen els Països Catalans. Ara, Espai Mata de Jonc es presenta en societat impulsant el Manifest-Crida “COMPROMÍS PELS PAÏSOS CATALANS”.

Desitgen veure, un dia, la nostra nació completa, els Països Catalans, lliures i conformant una perfecta federació, si així ho decideixen els seus ciutadans. En aquest sentit, l'entitat ajudarà amb el que calgui al procés actual per tal que la futura "Constitució Catalana" reconegui la resta de la nació com el seu àmbit nacional complet i que li és natural. Així com la concessió de la nacionalitat catalana i els drets dels valencians, balears i nordcatalans en el futur Estat català.

Així mateix, considera irrenunciable la possibilitat que, en un futur, el País Valencià, les Illes Balears, la Catalunya Nord i la Franja puguin exercir el seu dret a l'autodeterminació i establir les relacions que decideixin lliurement els seus ciutadans amb la resta de Països Catalans. Aposta per un futur de llibertat compartida, respectant els ritmes i nivells de consciència de cada territori històric.

Valora
Vídeos
Compromís pels Països Catalans
Compromís pels Països Catalans
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid