Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La repressió franquista del PP, fàbrica d’independentistes
02/03/2014 Hemeroteca
Joan Lladonet Joan Lladonet
Qui ho hagués hagut de dir que un govern central i uns quants d’autonòmics, amb la més gran crisi econòmica coneguda, amb l’atur major de la història -i ara ja no es pot culpar Zapatero-, amb una política econòmica que fa que els poderosos cada dia tenguin més guanys i els febles augmentin amb progressió geomètrica, amb milions de persones que no tenen pa per dur-se a la boca, una degradació que cada dia es fa més gran de l’escola pública per falta de mitjans i una sanitat cada dia amb menys recursos que no pot assistir la població malalta i amb seriosos problemes de salut... qui ho hagués hagut de dir que aquests governs, en lloc de governar per millorar la situació del poble es dedicarien a perseguir les seves protestes i reivindicacions, les llengües que no són l’espanyol, els símbols que no són espanyols o invents provincians i tota casta de senyals identitaris de pobles diferents dels que tenen com a únic objectiu la unitat de destí dins l’univers.

De proves d’aquesta repressió, a les Illes Balears en tenim una bona mostra: lleis que desoficialitzen la llengua catalana sense tenir en compte per res cap llei ni l’Estatut; lleis que obliguen els mestres a fer aberracions pedagògiques a l’escola: el trist TIL; abús de la majoria absoluta per negar que la terra es mou... perdó, negar que els Països Catalans existeixen; Llei de símbols, per atacar la bandera quadribarrada, que des de Jaume I està estesa per totes les Illes; expedients i suspensió de sou a directors que posen en marxa els projectes que ha aprovat el seu Consell Escolar, però que no agraden a la conselleria; obertura d’expedient a un director que va actuar com cal en un dia de vaga, però és un poc díscol, i a partir de la idea de grupuscles radicals que fomenten que es fotografiï i gravi tot el que es mou i se sent a l’escola. No sé per què no s’instal·la la televisió a totes les classes...

Proves d’aquesta repressió n’hi ha des de Madrid per part del Govern central, amb tota una colla de tertulians cridaners forassenyats i bereiols que sobrevolen les opinions que denuncien les actuacions antidemocràtiques. Un exemple és la Llei de seguretat ciutadana, que crec que ha començat a crear més inseguretat de la que ja existia. Una Llei que vol impedir les manifestacions i qualsevol tipus d’oposició al poder, una llei que el poble no havia demanat. La darrera que han fet supera de bon tros les que posava en marxa la repressió franquista, la seva censura o altres tipus de repressió que hi ha hagut a la història de Castella. Després d’haver-se dedicat a tancar TV3 i Canal 33 al País Valencià, encara que fos el Govern autonòmic, que també va tancar la radiotelevisió valenciana i Canal 9, ara han fet tancar Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, emissores que no costaven un euro als valencians, però que informaven als que volien esser informats. Acusen els catalans de voler posar fronteres, quan al Principat no se n’ha parlat mai, s’ha parlat del dret a decidir si volen un estat propi o no. I els qui posen fronteres són els espanyols, perquè qui ha fet tancar les emissores de ràdio ha estat el Govern central sota amenaça d’una multa d’un milió d’euros a una entitat, Acció Cultural del PV, sense afany de lucre, que es dedica a treballar per la llengua i la cultura del País Valencià. Aquesta acció significa posar una bona frontera entre aquestes dues comunitats autònomes, però no ho aconseguiran, en el segle de la informàtica i de les noves tecnologies no podran aixecar fronteres. Són persones indesitjables, que els seus votants en qualsevol moment els passaran comptes, per no haver fet res per solucionar els problemes del poble, i haver fet molt per augmentar la corrupció vergonyosa d’aquest estat.

No n’aprendran mai, la seva intel·ligència no els ho permet. No voldran reconèixer que la majoria d’independentistes existents als Països Catalans són obra seva. Fa deu anys era una gran minoria, però ells se n’han encarregat que vagin augmentant, com ho aconseguiran al País Valencià i a les Illes Balears. No aprendran mai a comportar-se com un país democràtic, com el Regne Unit o com el Canadà, que permeten que Escòcia i el Quebec exerceixin el dret a decidir. Al Quebec sempre han guanyat els unionistes, i a Escòcia és probable que també guanyin, perquè molta gent està contenta de viure en un gran país democràtic com Gran Bretanya; en canvi, aquí, amb un Estat que aplica un règim franquista, dictatorial i antidemocràtic, no fan res més que cada dia augmenti el nombre de persones que no volen viure amb un Govern que els persegueix. L’únic que aconseguiran serà retardar la independència, però un dia no tan llunyà, també arribarà a tots els Països Catalans... inexistents?

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid