Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Primera presentació internacional sobre el "Referèndum català"

La campanya SíSí ha començat a Europa i serà protagonista a la manifestació Europea internacional del 30 de Marc 2014

15/12/2013 Política

Delegacions internacionals de l'ICEC com l'Escocesa i la Catalana han estat aquests utims tres dies a Brussel.les reunits amb els diferents grups de suport flamencs a la manifestació del 30 de Marc a Brussel.les.

D'entre tots els actes i reunions realitzades, sempre amb públic o interlocutors estrangers, destacar la conferencia organitzada per el conegut service club "Marnixring", la VVB i la nova organitzacio ID, sobre els processos d’autodeterminació a Europa amb l’assistencia de nombrosos politics tan a nivell municipal com nacional, com el portaveu de la NVA en Jan Jambon, diputat i batlle.

La conferència tenia com a ponents en Berten Vermeulen, consultor de diferents organitzacions i partits sobre temes de la UE, Christopher White, liason per temes internacionals de la Scottish Independence Convention i l’Anna Arqué, portaveu ICEC.

La conferència va servir per explicar just un dia després de l'anunci oficial de la data i pregunta del referèndum Català al 2014, la campanya que s’inicia ara a Catalunya. La convocatòria oficial Catalana va ser rebuda amb alegria per les diferents delegacions internacionals tot i que amb sentiments i pensaments contraposats per la formulació de les dues preguntes.

Arqué va expressar el seu entusiasme amb l’oficialitat del referèndum davant un públic amb ganes de saber i entendre en quin punt es situa ara el procés Catalè: 'Tots aquests anys d'esforc col.lectiu i anonim del Poble Catala amb el seu pols popular, la determinacio de milions de Catalans ha aconseguit que l'oficialitat política d’un referèndum, que era l’objectiu de la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la independencia i els 554 referendums populars, sigui avui una realitat, felicitar/nos a tots".

Sobre l'oposició espanyola, el missatge ICEC es molt clar: "Som una Nació i ara ha arribat el moment de demostrar-ho al mon, tenim les preguntes i ara posarem les urnes per contestar-les, es l'estat espanyol que haurà d'explicar a la comunitat internacional la seva oposicio, nosaltres votarem democràtica i pacificament per fer explícita la voluntat dels Catalans" punt que va obtindre un fort aplaudiment per part d'un public estranger expectant. La pregunta formulada en dos preguntes va ser el punt de la vetllada que menys comprensió va rebre, sorprenia el fet que la majoria de Catalans que vol un Estat Independent haguem de respondre dos cops "sí" i aquest punt va acaparar el protagonisme en les converses durant tot el vespre.

Christopher White, representant la Yes, campaign Escocesa declarava que "és fantèstic que Catalunya hagi fet el salt a l'oficialitat i que els Catalans puguin votar sobre el seu futur el proper any pero tambe anotava que la pregunta hagues pogut ser més clara i que ara tothom haurè de treballar encara més durament per aconseguir un vot SíSí".

Steven Vergauwen, director de la VVB "després de tanta feina feta des del moviment social es gratificant que l'objectiu de les consultes populars sigui ara una realitat, i malgrat els politics no han volgut fer una pregunta directa, Sí o No Independència com a tants altres llocs, estic convencut que l'esperit Català guanyarà".

Com a conclusions els presidents de les entitats reunides: Marnixring, VVB, ID van emfatitzar que "la manifestació es més necessària que mai i que es planteja en el millor moment possible", Bart de Valck, afegeix que: "ha de ser un clam perque tan Escòcia, com Catalunya com qualsevol altre procés nacional amb majories a favor l'autodeterminació i la independència, es tiri endavant sense dificultats ni amenaces sinó des de la llibertat i la justícia que la democrècia ens ha dut a Europa".

La manifestació de 30 de març

La manifestació en si es realitzarà davant de les institucions europees que hi ha a Brussel·les, i s'emmarca dins la campanya que l'ICEC va engegar fa unes setmanes per arribar a un milió de signatures. Amb aquesta iniciativa es vol aconseguir que la Unió Europea reconegui el Dret d'Autodeterminació dels Pobles com a Dret Humà fonamental, i que doni facilitats als ciutadans europeus que vulguin exercir-lo. De moment, la recollida de signatures ha aplegat 355.000 suports, però encara es pot signar la petició .

Recentment, la presidenta d'Òmnium Culural, Muriel Casals, ha volgut donar suport a aquesta iniciativa a través d'aquest vídeo que es pot veure al canal oficial de la Comissió a Youtube. L'ICEC té com a fundadores organitzacions de Catalunya, el País Basc, Escòcia i Flandes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid