Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
HISTÒRIA
El simposi “Espanya contra Catalunya” inclou una comunicació sobre la repressió a l'independentisme català

Demà comença el simposi “Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)” en el qual s'inclourà una comunicació sobre la repressió a l'independentisme català

11/12/2013 Cultura
Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)' és el nom del simposi acadèmic organitzat pel Centre d'Història Contemporània de Catalunya (CHCC) . L'objectiu de les conferències és "analitzar amb criteris històrics, des del segle XVIII fins als nostres dies, les conseqüències que ha tingut per al país l'acció política, gairebé sempre de caire repressiu, de l'estat espanyol en relació amb Catalunya". Les conferències, que se celebraran del 12 al 14 d'aquest mes, estan estructurades en quatre parts: 'La repressió institucional, política i administrativa', 'La repressió econòmica i social', 'La repressió cultural i lingüística' i 'L'exili'. 

Una de les comunicacions que serà ressenyada durant el simposi és “La repressió contra el moviment independentista català 1974-2014: anàlisis dels fets i conseqüències polítiques (estudi de cas)” que analitza la repressió del moviment independentista i les seves conseqüències centrant-se especialment en l'Operació Garzón de l'estiu de 1992. Està previst que aquesta comunicació sigui ressenyada el divendres dia 13 a partir de les 19 hores dins de l'espai dedicat a les recepcions de comunicacions (el simposi es pot seguir per internet).

Polítics unionistes i mitjans de comunicació han criticat durament el simposi afirmant que "manipula la història” fins al punt que el Partit Popular n'ha demanat la seva prohibició i UpyD l'ha denunciat a la fiscalia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid