Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Estelada
La plaça Vicenç Ballester a Barcelona s'inaugurarà al desembre

El proper dissabte 14 de desembre es realitzarà la inauguració de la plaça Vicenç Ballester a Barcelona

07/11/2013 Política

El creador de l'estelada, bandera de combat independentista, tindrà una plaça a Barcelona.

La plaça triangular situada entre el carrer Comerç i el passeig de Lluís Companys de Barcelona portarà el nom de Vicenç Albert Ballester i Camps, l'activista polític i cultural que va dissenyar l'estelada a principis del segle passat.

La decisió d'incloure Ballester al nomenclàtor de Barcelona va ser adoptada en un plenari del districte de Ciutat Vella amb els vots a favor de CiU, Unitat per Barcelona i ICV, i amb l'oposició del PP i del PSC.

L'Ajuntament de Barcelona ja va aprovar dedicar una plaça a Ballester el 1938, en plena Guerra dels Tres Anys i l'any de la mort del creadors de l'estelada. Però el conflicte militar ho va impedir. Ara, la plaça que havia de dur el nom de Ballester, nascuda d'un forat provocat pels bombardejos franquistes, duu el nom de plaça de la Vila de Madrid

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid