Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Micromecenatge per a l’Escola Valenciana

Davant els atacs lingüístics, reclama el dret bàsic de l’educació en valencià, així també com la voluntat que “la nostra riquesa lingüística siga compartida per totes i tots”

29/10/2013 Llengua

L’Escola Valenciana, un moviment de base social que treballa per la llengua i identitat amb projectes propis i amb el treball compartit amb altres agents socials, ha endegat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami i amb el lema “Fes Escola Valenciana” per tal que “la gent contribuesca econòmicament a fer viable [...] la defensa del valencià a l’escola i al carrer”.

En els 40 dies que dura la campanya, l’Escola Valenciana pretén aconseguir 60.000 € oferint 12 paquets de recompenses per a les aportacions d’entre 10 i 3.000 €. De moment, ja s’ha assolit més d’un terç de l’objectiu i, si s’acompleix, serà el projecte de Verkami més important del País Valencià.

L’entitat recorda que “aquest moviment global de defensa del valencià ha esdevingut un grup de pressió constant i constructiu en la vida social, educativa i política valenciana” i que és clau davant de la manca d’oferta educativa en valencià i els perjudicis derivats de la LOMCE.

Amb el projecte es vol visualitzar l’estima cap a la llengua i cap al dret bàsic de l’educació en valencià, així també com la voluntat que “la nostra riquesa lingüística siga compartida per totes i tots”. I, de retruc, que es promocioni la música, el cinema i la literatura en valencià, i la qualitat de la llengua com a element de cohesió social.

Al web de la campanya “Fes Escola Valenciana” s’expliquen els eixos que desenvolupa l’entitat per fer més palesa la necessitat d’aportacions econòmiques: assessorament a les famílies i docents per demanar noves línies en valencià, denúncia pública de les irregularitats en el sistema educatiu, assessorament jurídic de l’Oficina de Drets Lingüístics, campanyes informatives sobre la matriculació en valencià, formació de professorat en el plurilingüisme, etc.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid