Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una valenciana a la cadena per la independència....per què?
02/09/2013 Maria Isona
"Amb la que està caient i ells fent el tonto, que facen cadenes contra les retallades!"; "que s'encadenen contra la corrupció de CiU, que després, ben bé que els voten!"; "són uns egoistes, ara toca unitat, per sortir de la crisi"; “els valencians no som catalans, aneu a fer cadenes a Catalunya!!” : comentaris que s'aboquen en un diari considerat "d'esquerres", llegit per "gent d'esquerres", davant la notícia de les cadenes humanes realitzades en diverses ciutats del món aquest cap de setmana.

Si els que es consideren d'esquerres parlen així del tema, que podíem esperar dels que es reconeixen obertament de dretes? La resposta a la pregunta és l'amenaça del consell, a les persones que aniran al tram valencià de la cadena per la independència, una prohibició "recolzada" en unes argumentacions ridícules i esperpèntiques. Encara em sobta que puguen fer declaracions així sense que els pugen els colors i també els haurien de pujar els colors a les formacions “d'esquerres”, que no han obert la boca, davant l'amenaça del consell.

L'11 de setembre es compliran 32 anys de la segona bomba a la finestra de Joan Fuster. Deia Fuster dels autors de l'atemptat: “intenten suprimir per la força bruta, allò que pertany a l’àrea de la raó, del debat seré, la pregunta de, qui posa les bombes? ha d’anar acompanyada per la de, qui ho fa moralment possible?”

Amb les actituds feixistoides, antidemocràtiques, ignorants i espoliadores ja comptàvem. La unitat nacional reivindicada per Fuster, la qüestió dels PPCC, és coneguda i temuda per la dreta, o hem oblidat els estius d’Aznar a Orpesa , quan venia a "marcar" frontera i territori?

La festa al “cortijo ”però, ha arribat al final,la barra lliure s'ha acabat!!, ens hem cansat de mantenir sangoneres, a costa del patiment dels nostres,ens hem cansat de mantenir a una corda de rucs ignorants, que persegueix la nostra llengua i la nostra cultura, ens hem cansat de mantenir a la dreta rància que ven el nostre territori al millor postor.

I cada vegada més valencianes i valencians prenen consciència de tot això, una consciència de que el nostre futur no està en l'estat espanyol. Un estat que sempre ens ha robat i sotmès, independentment de qui governés.

Si volem la independència és perquè no volem que ens passe com a la burreta del "so retor", que quan es va acostumar a passar gana...va i es mor.

Els valencians que tinguen disponibilitat d'anar l'11S a Vinaròs, han d'anar. Com canta Feliu Ventura ,fugim de la desídia traïdora. Aquest dia hem de ser-hi donant la mà a Carme Salvador i Guillem Agulló, ajudant a vertebrar el nostre país i ajudant a construir unitat popular,sense por i amb la cara en alt, per dignitat i solidaritat de classe.
 
“La població passa a poble,
per un acte de consciència”
J.Fuster (N els V)
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid