Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
La Cadena Humana travessarà la Sènia, malgrat el PP

Acció Cultural obté el permís per ocupar la carretera N-340 al terme de Vinaròs, malgrat el malestar expressat pel govern d'Alberto Fabra i membres del PP valencià.

03/09/2013 Política
La Subdelegació del Govern espanyol a Castelló ha confirmat que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) té el permís pertinent per ocupar part de la carretera N-340 al terme municipal de Vinaròs (Baix Maestrat) entre les 16 i les 18 hores d'aquest pròxim 11 de setembre. Està previst que la cadena humana es forme al País Valencià a la simbòlica hora de les 17.07 hores. El vicepresident valencià, José Císcar, va expressar el passat divendres que l'executiu prendria mesures si la Via Catalana s'organitzava al territori.

Císcar però, va reconèixer que és la Subdelegació del Govern espanyol qui ha de concedir els permisos pertinents. Segons han confirmat fonts de la Subdelegació, ACPV va sol·licitar el passat mes d'agost ocupar els punts quilomètrics 1.058 i 1.059 entre els termes municipals de Vinaròs (Baix Maestrat) i Alcanar (Montsià) entre les 16 hores i les 18 hores del pròxim 11 de setembre, segons informa La Veu del País Valencià

Aquesta sol·licitud ha estat admesa en els termes previstos i sota el lema 'Cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat' amb una previsió d'assistència de més de 500 persones. Està previst que hi participin entre altres el músic i compositor vinarossenc Carles Santos i els pares de Guillem Agulló, jove independentista valencià assassinat per la ultradreta ara fa 20 anys.

Diverses veus del PP valencià també s'han mostrat contràries al pas de la Via Catalana pel territori. Així, el secretari general del PPCV, Serafín Castellano, ha reclamat fermesa a tots els partits polítics valencians per oposar-se a la celebració de la cadena humana. Castellano ha instat respectar “les senyes d'identitat dels valencians, perquè els ciutadans d'aquesta Comunitat tenim molt clar quina és la nostra llengua, la nostra bandera i el nostre himne”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid