Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
La PAH ocupa una oficina de Sa Nostra a Palma per exigir l’eliminació de les clàusules abusives
16/08/2013 Drets i Llibertats

Auest matí, membres de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques a Mallorca(PAH Mallorca) ha ocupat aquest matí l’oficina de Banc Mare Nostrum BMN – Sa Nostra a Palma amb l'objectiu de fer arribar a l’entitat un manifest i cartes dels seus clients que demanen l’eliminació de les “clàusules abusives” així com una negociació amb els qui tenen problemes per pagar la seva hipoteca amb solucions adaptades a la situació de cada família.

La plataforma assenyala en un comunicat que el BMN és una entitat que ha estat nacionalitzada mitjançant la recapitalització de 470 milions d'euros, quedant l'Estat com a accionista majoritari amb un 65%. No obstant fa pocs dies anunciava que no tenen intenció d'eliminar les clàusules sol de les seves hipoteques, davant les persones que tenen problemes per pagar la hipoteca ofereixen solucions que a mig i llarg termini acaben per abocar-les a situacions insostenibles que acabaran per la pèrdua de la llar i a més devent més diners que els que deurien de no haver acceptat la solució de l'entitat. No tan sols això sinó que aquestes solucions impliquen incloure dins les hipoteques a familiars, normalment pares i padrins amb la promesa que no els passarà res, però arribats al moment que no poden seguir pagant l'entitat es queda la casa dels deutors i dels seus avalistes (pares, germans, amics i padrins).

També apunta que les entitats rescatades haurien de ser especialment sensibles amb les persones i famílies que degut a la crisi fnancera es troben en la situació de perdre les seves llars. No obstant son les entitats que més estafen, enganyen i s'aproften de la situació de vulnerabilitat d'aquestes persones per tal de fer negoci sobre la seva desgràcia, amb operacions que no tenen altra fnalitat que allargar l'agonia de les famílies per tal d'esprémer fns al darrer cèntim abans d'abocar-los al desnonament.

D'altra banda, considera que l'Estat Espanyol, accionista majoritari d'aquestes entitats, ha de vetllar per les persones i marcar directives que protegeixin les famílies, garanteixin el seu dret a l'habitatge, i ofereixin solucions realistes per les persones per a què puguin mantenir les seves llars i en cas que no sigui viable, oferir solucions per evitar d'una banda que quedin al carrer com són els lloguers socials i moratòries de desnonaments, i d'altra garantir el dret a la segona oportunitat mitjançant la dació en pagament.

Valora
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  3. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  4. «Buuuaaaaaah! Jo volia el meu...»
  5. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  6. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  7. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  8. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  9. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid