Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PALESTINA
Israel va alliberar a 26 presoners palestins

La nit de dimarts Israel va alliberar els presoners palestins com a part d'un acord negociat pels Estats Units que permet la represa de les converses de pau entre israelians i palestins

14/08/2013 Internacional

El president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, va sortir amb 11 presoners acabats d'alliberar al balcó del complex presidencial a l'una de la matinada de dimecres quan el públic, compost majoritàriament per familiars i amics dels presos, havia començat a dispersar-se. Els altres 15 presos alliberats per Israel van anar directament a casa a Gaza. Sembla que Israel va fer els alliberaments de nit per intentar minimitzar les escenes de celebració i dificultar la cobertura dels mitjans de comunicació internacionals. El poble palestí s'ha mostrat una mica apàtic davant el gest israelià vist per molts palestins com un gest que ha estat poca cosa (encara queden més de 4.000 presos palestins a les presons israelianes) i que s'ha fet massa tard (la majoria dels quals presos palestins alliberats han estat més de 20 anys a la presó).

Els palestins han exigit durant molt temps l'alliberament dels presos que van ser condemnats per delictes comesos abans dels acords de pau d'Oslo de 1993 i  Israel ha accedit a alliberar un total de 104 presoners que porten molt temps a la presó. La resta dels 78 presos palestins seran alliberats els propers mesos tot i que aquesta setmana els diaris israelians estaven plens de fotografies de les víctimes dels presoners que han estat alliberats i els familiars de les víctimes israelianes organitzen protestes gairebé cada dia per evitar més alliberaments (aquesta setmana a les portes de la Cort Suprema a Jerusalem les famílies jueves s'havien manifestat en contra de l'alliberament de presoners).Un funcionari israelià involucrat en el procés negociador ha dit que les "negociacions són serioses i intensives" i destinades a aconseguir el major progrés possible amb el mínim de ressò públic (el lloc i hora de les converses no han estat revelats) ja que probablement no hi haurà cap declaració pública.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid