Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
UCE
Un diputat escocés afirma a la UCE que Catalunya no necessita Espanya per decidir el seu futur

També ha manifestat la necessitat de saber la data i la pregunta de la consulta, ja que és imprescindible per garantir la viabilitat del nou estat català.

18/08/2013 Política

El diputat de l'Scottish National Party (SNP) al parlament britànic, Angus MacNeil, va afirmar ahir en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que és factible convocar una consulta d'autodeterminació a Catalunya sense l'aval de l'Estat perquè "el que importa és l'opinió de la gent", no si el procés per preguntar és pactat o no.

El diputat escocès va argumentar que el govern britànic no ha autoritzat la consulta escocesa, sinó que el que ha fet és "reconèixer" que la voluntat dels escocesos és decidir a les urnes si volen formar part del Regne Unit o no, però, va celebrar que la sintonia amb Cameron sigui "bona i raonable".

Pel que fa a la mobilització de la societat civil catalana, el polític escocès es va referir a la força de la gran manifestació de l’11 de setembre de 2012 i a la Via Catalana, “accions necessàries a Catalunya però no a Escòcia, perquè tothom ja sap què passa i no ens cal demanar al govern britànic un referèndum”.

Sobre el fet que enacara no hagi data i pregunta de referèndum el portaveu de l’SNP va assegurar que “és una qüestió urgent, perque “sense aquest horitzó clar no es pot tirar en davant el procés amb garanties, ni internes, a Catalunya, ni de suport de la comunitat internacional, imprescindible per garantir la viabilitat del nou estat català”.

Angus MacNeil va donar ahir una conferència a la UCE sota el títol "L’exercici de l’autodeterminació: Realitat i procés, el cas d’Escòcia on va remarcar els paral·lismes i diferències entre el procès escocès i del Principat. La conferència s’emmarca en un cicle organitzat per la vicerectora d’afers internacionals de l’UCE, que també inclou el cas del Vèneto, que demà comptarà amb Antonio Guadanigni, secretari general de Veneto Stato

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid