Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Països Catalans
Comença la UCE sota l'horitzó del procés independentista

Avui a partir de les 20h es construirà una cadena humana com assaig per a preparar el tram nord de la Via Catalana

17/08/2013 Cultura

Aquest matí s'inicia oficialment la XLV edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) al Liceu Renouvier de Prada del Conflent amb el lema  "Fidelitat, aspiracions i transformacions" i s'allargarà fins el 22. (veure el programa). Ahir a la nit dues actuacions musicals: Xavier Baró i Blues de Picolat van donar la benvinguda als assistents

Compromesa amb el procés independentista

A les 12 tindrà lloc la inauguració oficial amb una lliçó inaugural titulada "La viabilitat d’un Estat català", d'Elisenda Paluzie, degana de la Facultat d’Economia i Empresa, Universitat de Barcelona.

A final de tarda tindrà lloc l'assaig de la Via catalana cap a la independència, organitzat per la Territorial Nord-catalana de l'Assemblea Nacional Catalana amb la col.laboració d’entitats conflentines... tal com s'està fent al llarg de l'estiu a molts altres pobles catalans.

El dia 22 d'agost es presentarà Presentació del Manifest pel Dret a Decidir al País Valencià. Ho organitzen: els signants i els impulsors del Manifest pel Dret a Decidir al País Valencià per Núria Arnau (secretària general d'ERPV), Encarna Canet (impulsora de la CUP d'Almàssera), Maria Isona (coordinadora del col·lectiu Reconstruint Fuster) i Pepa Úbeda (escriptora, artista plàstica i professora).

Ponències Internacionals 

Aquest any com a ponents internacionals, la Universitat Catalana d'Estiu comptarà amb la participació del Portaveu a Westminster del partit de Govern a Escòcia, el SNP: el diputat Angus McNeil i amb la visita d' Antonio Guadagnini, el Secretari General del Veneto Stato, una organització política del Vènet que treballa per la independència del Veneto i impulsa una aliança de tots els partits Venecians a favor de l'Autodeterminació com alternativa electoral a la Lega Norte de Bossi.

Totes dues intervencions són emmarcades dins les ponències per l'Autodeterminació com a Dret Universal dels Pobles que la UCE porta celebrant els darrers anys.

'Els procesos d'Autodeterminació que es viuen avui en tots dos territoris Europeus són tan diferents que serà molt il.lustratiu conèixer, de primera mà i amb interlocutors tan significats dins de cada cas, com totes dues realitats treballen per arribar al mateix objectiu: celebrar un referèndum sobre la independència del seu país' comenta Anna Arqué, vicerectora d'internacional de l'UCE.

Avui a les 17.30h a l'Auditori, serà el torn d'Angus MacNeil  que parlarà sobre  la Sobirania d'Escòcia, de com la determinació del SNP davant Anglaterra ha estat clau perquè el Referèndum sigui una realitat al 2014, parlarem del present i del futur d'Escòcia i del Dret Universal d'Autodeterminació com a garant democràtic.

Dilluns a les 17.30h, ho farà Antonio Guadanigni sobre la a realitat de la República del Vènet, del Referèndum que els va unir al 'Estat Itàlia' que es va crear i del Referèndum que volen celebrar per separar-se'n, parlarem de la controvertida Padània, i coneixerem la diversitat política del Vènet més enllà de la Lega Norte i de les negatives declaracions racistes amb les que massa cops el Nord d'Itàlia es veu malauradament associat.



 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid