Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Països Catalans
La UCE ultima els preparatius abans d’iniciar la seva XLV edició

En el marc de la UCE i en col.laboració amb entitats conflentines,  la Via Catalana a Catalunya Nord assajarà la Cadena Humana a Prada el dissabte, 17 d'agost.

09/08/2013 Política

Entre el 16 i 22 d'agost, se celebrarà la XLV edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) al seu emplaçament habitual: el Liceu Renouvier de Prada del Conflent amb el lema  "Fidelitat, aspiracions i transformacions".

Els alumnes arribaran el divendres 16, dia que hi ha programades dues actuacions musicals: Xavier Baró i Blues de Picolat. L’endemà a les nou del matí començaran els cursos i a les 12 tindrà lloc la inauguració oficial amb una  lliçó inaugural titulada "La viabilitat d’un Estat català", d'Elisenda Paluzie, degana de la Facultat d’Economia i Empresa, Universitat de Barcelona.

La presència de professors, intel·lectuals, polítics, escriptors i artistes serà novament una constant de l’agost pradenc. Així, entre els actes de l’UCE es recordarà Vicent Andrés Estellés, amb un acte el dia 18 en que hi serà el batlle de Burjassot, Jordi Sebastià; Salvador Espriu i el centenari de la Mancomunitat de Catalunya.

A més, s’analitzaran les vies sobiranistes d’Escòcia amb el portaveu parlamentari del SNP, Angus MacNeil i del Veneto amb el secretari general de Veneto Stato, Antonio Guadanigni, els 800 anys de la batalla de Muret i s’homenatjarà Josep Vallverdú en el seu 90è aniversari. La clausura, serà el dia 22.

Incorpora un curs de pintura

Enguany l'UCE ha incorporat un curs de pintura moderna, on s'examinarà el fenomen del paisatgisme modern als Països Catalans. Concretament, s'estudiaran algunes de les obres més emblemàtiques d'artistes com ara Miró, Gaudí, Rusiñol i Tàpies.

Com cada any, els tallers giraran entorn de la cultura i la tradició catalana. Enguany, es tractarà de temes com ara les cançons populars, les sardanes i els vins dels Països Catalans, amb la sommelier Rosa Vil

El centre Pau Casals

D'una altra banda, el gener de l'any que ve la UCE inaugurarà el centre Pau Casals, situat a l'antiga casa del músic, que esdevindrà la nova seu permanent a Prada de Conflent. L'edifici acollirà trobades i activitats acadèmiques durant tot l'any i comptarà amb sales de treball i cambres per a allotjar tant alumnes com professors. Les obres de reforma s'acabaran al novembre.

Cadena Humana

El pròxim 17 d'agost, es farà a final de tarda l'assaig de la Via catalana cap a la independència, en el marc de l’UCE organitzat per la Territorial Nord-catalana de l'Assemblea Nacional Catalana amb la col.laboració d’entitats conflentines... tal com s'està fent al llarg de l'estiu a molrs altres pobles catalans.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid