Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EBRE
La PDE escalfa motors a la Piraguada per combatre el nou pla hidrològic

A la tardor, la Plataforma farà la seua dotzena assemblea, on es concretarà l'estratègia a seguir i el calendari de mobilitzacions.

15/07/2013 Territori

Més de 150 embarcacions i 250 persones van participar ahir a la 13a Piraguada de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), una xifra molt superior a la de les passades edicions, demostrant així la fortalesa del territori per afrontar una nova ofensiva que representa el nou Pla Hidrològic.

Per a la PDE, la Piraguada va ser un baròmetre dels suports del qual disposen, de la que han sortit reforçats. D'entrada, però, la plataforma no ensenyarà totes les seues cartes i posposa fins a la tardor la concreció de l'estratègia del moviment social i un possible calendari de mobilitzacions, segons informa lamarfanta.

La plataforma defensa que el territori continua estant "fort" per emprendre una nova etapa en defensa del riu. Tant és així que, segons Manolo Tomàs, ha estat sobre aquesta solidesa del moviment que s'ha sustentat fins ara tota la lluita jurídica, institucional i política contra el Pla Hidrològic de l'Ebre (PHE). "Si hi ha potència, fortalesa i decisió, tindrem moltes portes obertes", ha apuntat Tomàs.

De moment, a l'espera de la ratificació del Pla de Conca de l'Ebre pel Consell de Ministres -que ha de discutir-lo el proper 29 de juliol però que es podria aprovar a principis d'agost o setembre-, la PDE ha engegat la via jurídica contra el PHE, per denunciar els incompliments que fa a les directives europees, i també de les lleis espanyoles, davant l'Audiència Nacional. En aquest aspecte, la PDE ha demanat a la Generalitat que també es personi "en l'entramat jurídic".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid