Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Durant les vagues, el piquet patronal és molt més efectiu que el piquet de treballadors
10/07/2013 Eudald Calvo
Eudald Calvo, regidor per la CUP a Argentona Eudald Calvo, regidor per la CUP a Argentona

Un dels debats que surt sovint quan hi ha una vaga general és la suposada por que la gent té al piquet dels treballadors i que li impedeixen d’anar a treballar durant la vaga i totes aquestes coses que ens explica La Vanguardia sovint. La realitat és que la gent no ho veu així, al CIS em remeto. Segons una enquesta realitzada pel CIS a 1873 persones a Catalunya (per tant, una quantitat considerable d’enquestats), el 28,3% de la gent va fer vaga contra el 54,8% que va anar a treballar. Tot això, evidentment, parlant de la gent que té feina. Després hi ha un seguit de gent, un 3,4%, que diu que va voler fer vaga però no va poder. En canvi, un 1,2% de gent diu que va voler anar a treballar però no va poder. És a dir, el 3,4% dels catalans van voler fer vaga però no els van deixar les empreses i, en canvi, el piquet de treballadors va evitar que l’1,2% d’aquests anéssin a treballar.

El CIS desenvolupa encara més el tema. Ens diu que, de tots els treballadors que van fer la vaga o la volien fer, el 4,7% la van fer per por als piquets. El que tantes vegades hem sentit a dir a la patronal: que la gent fa vaga per por als piquets. El CIS ens desvela que només passa això en un 4,7% de persones que la van fer. La resta ho van fer convençudes (estaven d’acord amb la protesta, volien protestar contra el Govern central, etc.). En canvi, quan analitzem la gent que no va poder fer vaga veiem que el piquet patronal, el piquet de la por, va funcionar molt millor. El 3,4% de la gent no va fer vaga per por a que l’acomiadessin, el 3,7% no la va fer perquè tenia serveis mínims, el 15,4% no va poder fer-la perquè no podien deixar de treballar aquell dia i el 21% perquè no poden deixar d’ingressar els diners que es perden en una vaga. En definitiva, que molta més gent hagués fet vaga si no fos per la por a la patronal i/o la pèrdua de diners que tant afecta als treballadors, a la majoria dels quals han rebaixat sous.

La conclusió és senzilla: esperem que a la propera vaga general la premsa, ràdio i televisió dediquin tantes línies i minuts al piquet patronal com s’han dedicat habitualment al pèrfid i malvat piquet de treballadors.

La objectivitat fa mal, però ja sabem de qui cobren molts dels periodistes d’aquest país.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid