Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Discriminació política
Mantenen el veto a ARRAN mentre accepten les altres entitats inicialment rebutjades

El govern no accepta ARRAN perquè la considera les joventuts de la CUP, tot i que l'organització juvenil argumenta que no existeix cap vincle orgànic que l'uneixi amb la formació

22/06/2013 Política

El diputat de la CUP-AE, David Fernàndez, va negociar ahir la incorporació de la Xarxa d'Economia Solidària i el Front d'Alliberament Gai de Catalunya, els quals el Govern no havia admès en primera instància al Pacte pel Dret a Decidir. D'aquesta manera, segons fonts de la CUP, l'única entitat a la qual se seguiria sense acceptar seria ARRAN, amb l'argument que se la considera les joventuts de la CUP. Per la seva banda, ARRAN ha manifestat que els arguments del govern per marginar-la són falsos.

Recordem que el govern va anunciar dimarts passat que el proper 26 de juny se celebraria la primera reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir i va demanar als partits favorables a la consulta que proposessin cinc entitats per participar-hi. La CUP-AE va proposar el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN), la Coordinadora de les Associacions per la Llengua (CAL), el Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), la Xarxa d'Economia Solidaria (XES) i ARRAN.

L’exclusió d’ARRAN és "una forma més de repressió política"

En un comunicat, l'organització juvenil ARRAN ha manifestat que ha exclòs l'organització juvenil de l'esquerra independentista de la cimera per la seva ideologia i pràctiques polítiques. "El veto a la nostra organització no és sinó un intent més de silenciar la veus de les joves que aposten per l’organització des de la base i la lluita als carrers més enllà de les institucions. Les veus d’aquelles que veiem en la independència un mitjà per la transformació radical de la nostra societat i entenem l’exercici del Dret a Decidir com una eina que ha de servir per retornar la sobirania de forma integral al poble català. Es tracta d’una estratègia per excloure del debat aquells arguments que aposten per un model de país i de societat diferents al de CiU i els seus aliats. Arguments, d’altra banda, que incomoden enormement els responsables de malvendre el país a base de retallades i privatitzacions, coberts darrera d’un (presumpte) gir sobiranista".

Entre altres arguments sobre el veto, ARRAN remarca que l’exclusió també respon a la pressió dels mitjans espanyolistes que, "a partir de vinculacions targiverssadores, fan doblegar al Govern del Principat. El diari la Razón acusava ahir el President Mas de rodejar-se d’ ”afins a Batasuna”, en referència a la nostra organització. Així, el veto a ARRAN posa de manifest una un cop més la facilitat amb què la política del Govern queda compromesa a cop de titular".

Per això, els arguments que utilitza el Govern sobre que són les joventuts de la CUP són falsos, ja que l'organització juvenil manté "una estructura orgànica independent de la CUP. Comptem, a més, amb el bagatge de 26 anys de trajectòria militant i organitzativa juvenil independentista dels Maulets i la CAJEI"

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid