Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Gènere
El col·lectiu H2O proposa ARRAN pel premi “Ploma Daurada” 2013

Les mencions honorífques són per les militans transsexuals Gina Serra i Joana López

07/06/2013 Gènere

Aquest any 2013, el col·lectiu H2O de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals del Camp de Tarragona ha convocat la setena edició dels premis "Ploma Daurada" per tal de destacar les persones o entitats que han mantingut un compromís en favor dels drets del col·lectiu homosexual, i també denunciar aquells que han mostrat un comportament homòfob.

ARRAN i Idem TV

En aquesta lína ha proposat dos candidats al premi "Ploma Daurada" en reconeixement a la seva tasca en la lluita per la igualtat i dignitat de les persones LGTB, que han estat  l'organització juvenil de l’esquera independentista, ARRAN, per la seva lluita en la superació de la societat patriarcal i capitalista des d’una perspectiva plenament feminista i per la seva voluntat de treballar amb les entitats que lluiten per l’alliberament LGTBQ i la televisió digital especialitzada en temàtica LGTB, Idem TV, per la seva aposta clara en la seva programació televisiva per la visibilització de les persones LGTBQ i per la seva denúncia constant de qualsevol actitud homòfoba o trànsfoba a la societat catalana.

Ploma de plomb

També ha proposat a dos aspirants al premi "Ploma de Plom", els quals, per acció u omissió, han provocat que l’homofòbia o la transfòbia continuï presents a la nostra societat.

Les propostes són per al ministre de l’Interior de l’Estat espanyol, Jorge Fernández Díaz, pel seu constant menyspreu cap al col·lectiu LGTB, reiterat després de que el Tribunal Constitucional rebutgés el recurs contra els matrimonis entre persones del mateix sexe presentat pel PP; així mateix, ha estat un dels grans avaladors de la reforma de la llei d’avortament que torna a vetar el dret de les dones al seu propi cos i per a la  professora de la Universidad Cardenal Herrera, Gloria Casanoca, per haver dit barbaritats tals com que “l’homosexualitat és una malaltia i té cura, com l’addicció al tabac i al sexe” a l’hora d’impartir classes de periodisme a la universitat, així com haver justificat el maltractament de les dones per part dels seus marits en una defensa ultramuntana de la família heteropatriarcal.

Mencions honorífques per Gina Serra i Joana López

Com a les edicions anteriors, s’atorgaran dues Mencions Honorífiques a persones que han destacat en la seva trajectòria en la lluita contra la discriminació de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

Per a les militants transsexuals, Gina Serra per haver-se convertit en un referent dins del món transsexual. En el seu dia va denunciar l’empresa on treballava davant dels jutjats per la seva transfòbia. És presidenta de l’Associació Transsexual Catalunya Llibertat, de la que en va ser fundadora i Joana López per la seva lluita constant contra la transfòbia. L’any 2003 va ser cofundadora de l’Associació Transsexual Catalunya Llibertat i va denunciar la possible transfòbia al Registre Civil. Actualment és vicepresidenta segona del Consell Nacional LGTB de la Generalitat.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid