Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades a la Universitat
Concentració al Rectorat de la UPC contra l'acomiadament de 78 treballadors interins

Recorden que el Secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, havia informat que no es produirien aquests acomiadaments.

11/06/2013 Educació
Campanya en contra de retallades a la UPC Campanya en contra de retallades a la UPC

Aquest matí s'ha convocat a tota la comunitat universitaria al recinte del Rectorat de la Universitat Poltècnica de Catalunya, on té lloc la reunió del Consell Social, per denunciar l'acomiadament de 78 treballadors interins que va acordar ahir el Consell de Govern de la UPC.

Els interins s'oposen fermament a aquesta decisió. Una decisió que es va prendre, en paraules del Rector, "no hi ha cap altra opció", tot i que recorden que els  sous són només el 0,45% del pressupost d’enguany. A més, denuncien aquests acomiadaments, els quals el Secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, havia comunicat que no es produirien.

La mesura per a la reducció del dèficit de la institució, proposada per la gerent en un informe presentat a la reunió del Consell de Govern amb l'excusa que la Comissió Econòmica d'aquest consell (integrada per alguns dels seus membres i, per tant, part interessada) no havia aconseguit alternatives als acomiadament, havia estat inicialment l'amortització de les 78 places. Finalment, la votació ha estat en relació a la dotació econòmica de les mateixes. El resultat de la votació, que s'ha fet per vot secret, ha estat de 24 vots a favor de dotar les places econòmicament, 29 vots en contra i 1 vot en blanc. D'aquesta manera, aquestes 78 places es mantenen a la RLT de la UPC sense dotació pressupostària.

L'Assemblea d'Interins UPC entén que el Consell de Govern considera aquestes places com a necessàries, ja que no les elimina de la RLT, i que, havent pres aquest acord, la UPC no ha de comunicar a la Generalitat la modificació inicialment prevista de la RLT, estalviant-se la mala publicitat que comportaria l'eliminació de les places i la seva conseqüent repercussió mediàtica.

Cal recordar que l'equip de govern actual de la institució que va presentar la proposta i que està prenent decisions importants per la UPC i pels seus treballadors està totalment desprestigiat per la comunitat universitària, la qual es va posicionar en diferents ocasions en contra de la seva mala gestió. Una pèssima gestió que, novament, es repeteix: conscient que la majoria d'estudiants estan d'exàmens, presenta aquesta mesura al Consell de Govern i així es duen a terme els acomiadaments que fins ara s'han aturat gràcies a la pressió de la comunitat universitària, després de l'ocupació del rectorat, i l'èxit de les vagues i les manifestacions conjuntes de l'estudiantat i el personal de la universitat.


.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid