Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades a la Universitat
Els interins de la UPC rebutgen els acords del Consell Social i anuncien mobilitzacions

Consideren que s’ha obert una autèntica crisi institucional i política, ja que la UPC ha perdut la seva autonomia universitària

28/01/2014
Manifestació a la Diagonal d'estudiants i treballadors de la UPC Manifestació a la Diagonal d'estudiants i treballadors de la UPC

El Consell Social de la UPC va decidir ahir, deixarsense dotació pressupostària les persones interines que tenien un contracte vigent, en contra de tots els acords i posicionaments de les escoles, del Claustre Universitari i del Consell de Govern, segons l'Assemblea d'Interins. "És una acció sense precedents a les universitats públiques catalanes, ja que l’òrgan de representació de la societat que té la decisió final sobre el seu pressupost, el Consell Social, està decidint sobre la plantilla de la institució pública", afirmen els interins.

També assenyalen que el Consell Social no va accedir a modificar l’import del capítol 1 del pressupost, destinat a despesa de personal, per dotar pressupostàriament les places de les persones que s’havia d’acomiadar. D’aquesta manera obliguen, puntualitza l'Assembles,  a fer retallades que poden afectar el sou i els llocs de treball dels treballadors i treballadores de la Universitat per compensar l’1,5 milions d’euros que s’havia de reduir amb els acomiadaments. "Així, s’intervé en una competència del Consell de Govern, que és la de proposar de quina manera es distribueixen els recursos de la Universitat", remarquen els interins de la UPC.

L’acord inclou a més a més la proposta que tot el personal funcionari interí, i no només el que estava afectat pels acomiadaments previstos, es redueixi la jornada i el sou en un 25 % a partir de l’1 de juny. "Aquesta proposta castiga durament el col·lectiu més vulnerable entre els treballadors i treballadores, el qual està patint des de fa dos anys l’amenaça de perdre els seus llocs de treball", afirmen els interins.

El Consell Social va donar ahir un mes de marge a la Gerència i la part social per elaborar un Pla d’Ocupació que afecti el Personal d’Administració i Serveis (PAS) i va advertir que, si el resultat no els és satisfactori, el mes de juliol aplicaran les mesures que ells creguin convenients.

Recordem que durant aquestes setmanes de mobilitzacions, els treballadors han assolit quatre victòries, una d'elles la del consell de govern que revocava (per 28 vots a favor i 23 en contra) la seva decisió d'acomiadar 90 treballadors interins d'administració i serveis (PAS). Acords que ahir el Consell Social va qüestionar.

Eleccions anticipades

El rector de la UPC, Antoni Giró, va anunciar divendres passat a la comunitat universitària, a través d'un comunicat al web, la seva decisió de convocar eleccions anticipades al rectorat del centre, després dels esdeveniments dels últims dies.

Giró explicava, en el seu comunicat, que la decisió d'acomiadar 83 interins i uns 250 professors associats (que li ha costat la reprobació del claustre de la universitat i la convocatòria d'un claustre extraordinari el proper 17 de maig per debatre el seu cessament) era fruit de l'acord signat amb el Govern a canvi de no absorbir el dèficit de 2012 en els pressupostos de 2013.

Ara bé, les declaracions d'aquest mateix dijous del secretari d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, anunciant que mediaria en el conflicte i proposant mesures alternatives als acomiadaments, ha portat a Giró, segons explica ell mateix, a "replantejar-se" el seu "compromís com a rector".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid