Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria història
Un documental sobre l'Oriol Solé Sugranyes i la fuga de la presó de Segòvia

El 5 d’abril de 1976, un grup de presos d’ETA-PM organitzaren una fuga a la presó de Segovia. Només hi va haver una víctima mortal durant l’acció: l’Oriol Solé Sugranyes (MIL), que va ser assolit pels projectils de la guardia civil

14/05/2013 Història

El documental "The Segovia Big Band: Conversaciones con sus protagonistas", prèn com a punt de partida la mort de l'Oriol Solé Sugranyes del Movimiento Ibérico de Liberación-Grupos Autónomos de Combate (MIL) i intenta profunditzar en les circumstàncies de la seva mort a partir de les converses dels seus companys i companyes de fuga. El projecte cerca finançament en una campanya de micro-mecenatge amb la plataforma verkami amb l'objectiu d'acabar-ho i difondre'l.

El documental neix arrel de l’interès de la Gemma Serrahima per averiguar la tràgica mort del seu oncle, l’Oriol Solé Sugranyes, a mans d’un guàrdia civil durant la Fuga de la presó de Segòvia. L’Oriol formava part del grup anarquista i de suport a l’esquerre radical del moviment obrer dels MIL. És així com, conjuntament amb Joan Rossell, es posen en contacte amb varis companys de fuga de l’Oriol, la majoria d’ells membres de la organització ETA-PM.

El reportatge consta de tres parts diferenciades: el motiu pel qual diversos bascos decideixen integrar-se a ETA, la Fuga de Segòvia com una acció destacable a la historia d’ETA i, finalment, reflexions sobre el passat fetes amb la prespectiva del temps i sobre la situació actual que viu Euskal Herria.

Tot ha estat realitzat amb entrevistes informals i pròximes, fet que dóna al documental un caràcter humà i intenta respondre preguntes que, sobretot des de fora d’Euskal Herria, l societat civil pot fer-se. El documental és un apropament a la lluita que va dur a terme una part del poble basc.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid