Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#flixenlluita
Veïns de la Ribera de l'Ebre es manifestaran davant de la seu d'Ecros a Barcelona

La comarca porta una setmana en lluita contra el consideren el tancament de l'empresa. Avui els jugadors de la JE Flix han saltat al terreny de joc amb la pancarta "Per una comarca de futur. No als acomiadaments"

03/03/2013 Laboral
Els jugadors de  J.E. Flix el primer club del futbol català per la independència en contra de l'ERO d'Ercros Els jugadors de J.E. Flix el primer club del futbol català per la independència en contra de l'ERO d'Ercros

Demà està previst que la protesta es traslladi davant de la seu d'Ercros a l'Avinguda Diagonal de Barcelona. L'ajuntament ja ha habilitat un servei amb trentze autocars que desplaçaran centenars de persones a la ciutat comtal. El municipi s'ha declarat en vaga i els treballadors de la planta química no acudiran als seus llocs de feina. Per la seva part, els comerciants del municipi han penjat un cartell a les portes dels seus establiments anunciant que no obriran els seus negocis. "Estem a Barcelona".

La concentració, que es perllongarà fins a mitja tarda, té l'objectiu de donar a conèixer les dràstiques conseqüències que pot tenir l'ERO plantejat per l'empresa Ercros a la fàbrica de Flix.

A més de 156 acomiadaments, podria donar-se un desnonament massiu

L’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que Ercros va plantejar la setmana passada podria deixar sense casa vora 200 persones residents a la colònia de la fàbrica de Flix, on viuen desenes de treballadors en habitatges que pertanyen a l’empresa. L’ús d’aquestes cases està vinculat al contracte de treball que els empleats tenen amb la factoria de Flix. Ara els treballadors es troben en una situació d’incertesa i temen que, a més de perdre el lloc de faena, es puguen veure privats del seu domicili en poques setmanes. “Estem en una situació desesperada, alguns hem invertit molt a reformar la que ha sigut la nostra casa durant dècades i ara tot pot anar-se’n en orris”, assegura un dels treballadors, a peu de fàbrica. “Molts tenim fills que han d’anar a estudiar fora i no podem permetre’ns perdre la faena i llogar un nou habitatge”, es lamenta una altra de les residents a la colònia. El president del comitè de treballadors de la fàbrica, Francisco García, assegura que “és una situació gravíssima per a desenes de famílies, ja que, a més de 156 acomiadaments, podria donar-se un desnonament massiu”.

Una setmana de mobilitzacions

Els jugadors de la la J.E. Flix han sortit aquest diumenge al terreny de joc del camp de La Ventonella amb un adhesiu de suport a la mobilització del poble en contra de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que ha presentat el grup Ercros. A menys de 24 hores de la manifestació de més d'un miler de flixenc davant de la seu d'Ercros a Barcelona, els futbolistes de la J.E. Flix han lluït un adhesiu amb el lema 'Flix en Lluita', en la línia del hashtag #flixenlluita que serveix per escampanyar la mobilització a través de les xarxes socials d'internet. La samarreta roig-i-blanca de la J.E. Flix, el primer club del futbol català per la independència, també porta des de fa unes setmanes el logotip de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) amb l'estelada.

Abans de començar el partit, els onze jugadors de la J.E. Flix han desplegat una pancarta del comitè de treballadors de la planta electroquímica en què es llegia 'Per una comarca de futur. No als acomiadaments'. El partit contra la U.E. Campredó ha estat un recital dels flixencs, que han guanyat per 8-1 als del Baix Ebre, segons informa Marfanta.com

Divendres passat, més d'un miler de persones van participar a la manifestació que hi haver a Flix en suport dels treballadors de la fàbrica electroquímica i de rebuig de l'ERO presentat per l'empresa Ercros. El punt de concentració ha estat l'estació de RENFE, i d'allí, s'ha iniciat la manifestació que s'ha dirigit primer als quatre camins i seguidament cap a la cruïlla del Continental, per anar fins a l'esplanada d'accés de camions a la fàbrica. A la manifestació hi han participat no solament treballadors de la fàbrica, sinó també veïns i veïnes pertanyents a altres sectors econòmics i socials de la població, a més també de persones vinguts de poblacions de l'entorn de Flix.

Cal recordar que els treballadors de la fàbrica, durant tota aquesta setmana han protagonitzat una concentració diària, entre les 6 del matí i les 10 de la nit a l'esplanada de camions.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid