Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les Xiquetes a costura?
08/03/2013 Maria Isona
A les aules d’infantil de l'escola pública, l'alumnat treballa, dividit en equips formats per nenes i nens.

Dins de la seva rutina diària, està anar als “racons" ,àrees de joc predeterminades, que poden ser :de construccions, de perruqueria, de trencaclosques, de cuina, de disfresses, de metges etc ........... cada equip es dirigeix a un racó i juguen junts. Ès una bona manera, de fomentar que nenes i nens juguin junts i que els jocs no s'identifiquin amb el gènere. Tot i que, encara queden moltes coses per fer, a l'escola pública hi ha una bona base, per a educar en igualtat.

Les reformes del Ministre Wert i el seu suport a les escoles que segreguen per sexe i a l'educació catòlica, són un atac als drets de les nenes que les mares no podem consentir, perquè és un greu retrocés a aquells temps de "les xiquetes a costura."

Jo trobo a faltar, programes que treballen la igualtat des de la més tendra infància, sovint quan ensopegues amb alumnes d'institut, detectes que ja han interioritzat models masclistes.

El model patriarcal l’hem d'evitar des de que són infants.

Com deia, a l'escola pública ja hi ha un bon punt de partida, però cal aprofundir en el tema i continuar aplicant programes que fomentin la igualtat.

Les llars, directament, suspenen en l'assignatura d'igualtat ........ no podem oblidar que quan convivim amb una nena o nen, convivim amb un imitador, que en la seua vida aplicarà els patrons que veu a casa.

Les feines de casa es fan entre TOTS. És aberrant que es disculpi d'aquestes tasques als membres masculins de la família.

No deixeu que creixin al costat d'un maltractador, heu de ser valentes i trencar lligams amb els violents.

No compreu joguines sexistes , si la xiqueta vol un tren i el xiquet una nina, no passa res!! són infants deixeu que juguen com vulguen.

Vigileu el que veuen a la televisió, el model patriarcal és present des de la publicitat i les pel·lícules de princeses fins les "tele novel ·les" per a nens, malauradament molt de moda.

Si teniu un fill fomenteu en ell el respecte i la convivència sana, amb les nenes i ajudeu a la vostra filla a construir una autoestima forta, a defensar les seves posicions i la seva condició, .... en definitiva ensenyeu a les vostres filles a ser lliures ....... com va dir Fuster, la llibertat és un hàbit que s'adquireix amb la pràctica.

El dia 8 de Març no tenim res a celebrar, i si molt a reivindicar.Les famílies i l'escola han de fer un front comú i treballar colze amb colze per a eradicar l'opressió de gènere i la violència masclista.

Si els eduquem igual seran iguals.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid