Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Estudiantil
La Trobada d'Estudiants dels Països Catalans celebrarà el seu 10è aniversari a Baó

L'esdeveniment se durà a terme aquest cap de setmana i comptarà amb la participació d'exmilitants del sindicat

25/03/2013 Educació

El SEPC està d'enhorabona. Aquest cap de setmana se celebrarà la desena edició de la Trobada d'Estudiants dels Països Catalans (TEPC), un esdeveniment nacional que cerca aglutinar reflexions, debats i idees al voltant de diferents temàtiques de l'àmbit de l'educació. Consulta el programa complet de la trobada aquí.

Aquest any, la trobada es realitzarà els dies 28, 29, 30 i 31 de març a Baó, al Rosselló, amb la voluntat d'esdevenir un espai de referència pel que fa a la formació i l'aprenentatge dels activistes del moviment estudiantil, i donar a conèixer la realitat social i cultural del territori on es desenvolupa l'esdeveniment, en aquest cas la Catalunya del Nord.

Una trobada que vol fer memòria

En una entrevista publicada a Llibertat.cat, Meritxell Bonastre, militant del SEPC i membre de la Comissió de la X TEPC, ha assegurat que aquesta desena edició "representa el triomf col·lectiu de diverses generacions d’estudiants que durant els anys han treballat per fer de la Trobada un èxit". En aquest sentit, ha revelat que aquest any, per "fer memòria ja que per a saber on som ens cal saber d’on venim", el SEPC ha convidat a la trobada exmilitants del sindicat.

A les Illes i al País Valencià

A més, Bonastre ha avançat que la intenció del SEPC és organitzar la trobada a les Illes, especialment a Mallorca, i també al País Valencià. Bonastre ha explicat que el SEPC utilitza els fruits de les trobades per redactar la Carta Catalana dels Estudiants, una ponència educativa sobre "quina educació volem i quines aportacions fem per tal d’avançar, a partir de la realitat actual, cap a l’educació què volem construir".

Aquesta militant del SEPC ha detallat que enguany la trobada tractarà el paper de l’educació com a motor del canvi social, les transformacions que s’estan produint en l’educació a l’Amèrica Llatina, les alternatives actuals que s’estan duent a terme en matèria d’educació als diversos punts del nostre país, les diferències sobre les teories anarquistes i marxistes en relació amb l’educació i com ha evolucionat el moviment estudiantil als Països Catalans.

Valora
Vídeos
X Trobada d'Estudiants dels Països Catalans
El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans organitza la X Trobada d'Estudiants dels Països Catalans a Baó els dia 28, 29, 30 i 31 de març. La Trobada és un espai de debat i formació sobre temes educatius que agrupa estudiants d'arreu del país
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid