Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
La PAH demana l'anul·lació dels procesos hipotecaris per infrengir la normativa europea

Un conjunt d'entitats han emès un comunicat en contra de la campanya de criminalització de la PAH i la seva portaveu, Ada Colau.

26/03/2013 Drets i Llibertats
Un conjunt d'entitats han emès un comunicat en contra de la campanya de criminalització de la PAH i la seva portaveu, Ada Colau Un conjunt d'entitats han emès un comunicat en contra de la campanya de criminalització de la PAH i la seva portaveu, Ada Colau

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha presentat escrits als jutjats per demanar l'anul·lació de tots els processos hipotecaris d'acord amb la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que considera que infringeixen la normativa europea i en cas de no acordar-se la nul·litat, plantegen que se suspengui el procediment en base al principi de seguretat jurídica perquè el jutge "manca d'un instrument processal vàlid per continuar amb el procediment", segons consta en el model d'escrit.

A Barceloma, mig centenar d'afectats per processos de desnonament s'han concentrat a la Ciutat de la Justícia per demanar la paralització dels seus casos. Els afectats han presentat un formulari en el qual demanen l'anul·lació del seu procés després de manifestar-se davant dels jutjats darrere la pancarta "Desnonament il·legal, govern criminal". En total s'han presentat 22 escrits a Barcelona,  quatre a L'Hospitalet de Llobregat i dos a Cornellà.

A la concentració, convocada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), hi ha assistit Ada Colau i representants de l'entitat. La portaveu de la PAH ha reclamat que s'aprovi la Iniciativa Legislativa Popular (ILP), que segons ella dóna suport al 90% de la ciutadania, en què demanen una moratòria dels desnonaments dels habitatges habituals i la dació en pagament, tot i que de moment recorren a la via judicial mentre no hi hagi una nova llei. Ha assegurat que, després de la sentència europea, alguns jutges ja han declarat nuls alguns procediments d'execució hipotecària, i ha confiat que els acceptin els diferents escrits que aniran presentant arran de la campanya en els diferents jutjats de primera instància.

Comunicat en contra de la campanya de criminalització de la PAH

La Comissió de Defensa del Col·∙legi d’Advocats de Barcelona i la Comissió de Drets Humans del Col·∙legi d’Advocats de Girona, juntament amb l'Observatori dels Drets Econòmics Socials i Culturals de Barcelona (DESC), Justícia i Pau, Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), l'Observatori dels Sistemes Penals de la Universitat de Barcelona, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l'Associació Catalana de Defensa dels Drets Humans (ACDDH) demanen en un comunicat que s'd’aturain immediatament els atacs indiscriminats dirigits envers la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i la seva portaveu, Ada Colau. "En cas contrari, s’estarà acceptant una deriva perillosa, que en un moment de crisi i d’ajustos severs, comportaria una inadmissible criminalització preventiva de la protesta ciutadana i la desnaturalització de drets fonamentals per a la existència d’una societat democràtica".

Per aquestes entitats, les esmentades declaracions es produeixen en un context on certs membres d’aquesta plataforma ciutadana han estat víctimes de greus desqualificacions injurioses, vexacions, insults i fins i tot amenaces de mort que desborden clarament el dret a la crítica i la llibertat d’expressió reconegut en l’article 20 de la Constitució. I més, quan com és el cas, són proferides amb amplia publicitat des de certs mitjans de premsa o xarxes socials.

Consideren que aquestes actuacions comporten una vulneració del dret a l’honor i la fama reconegut en l’article en l’article 18.1 de la Constitució de les persones afectades. A més, suposen una manifestació de menyspreu i descrèdit absolutament contràries a l’ordenament jurídic espanyol que pretén impedir que els ciutadans exerceixin el seu legítim dret de protesta.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid