Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Politica insitucional
La CUP demana la represa de negociacions per a la moció de censura a l'Ajuntament de Badalona

Es referma en el suport sense condicions a la moció de censura, i en el rebuig a un nou govern amb persones imputades per corrupció

26/03/2013 Política
García Albiol García Albiol

La CUP a Badalona fa una crida al PSC, CiU i ICV-EUiA per tal que tornin a seure a la taula de negociació i concretin com més aviat millor la presentació de la moció de censura que ha de permetre posar fi al govern del PP de Xavier G. Albiol. De la mateixa manera, demana que aquestes negociacions es produeixin seguint la voluntat de les bases d'aquests partits, i evitant el soroll mediàtic. Badalona necessita urgentment un canvi de govern que no pot esperar més.

Un cop presentada la moció de censura, la CUP Badalona no pot apostar per un nou govern on hi hagi persones imputades per corrupció. La higiene democràtica i la lluita contra la corrupció són condicions imprescindibles per tal que el nou govern tingui credibilitat des d'un principi i, en cap cas, poden ser un element de negociació.

La CUP també vol recordar que el canvi en la forma de fer política que necessita la ciutat, i que ha volgut etiquetar-se com a #canvibdn, va molt més enllà d'aquest relleu en el govern de Badalona. En paraules del portaveu de la CUP, Francesc Duran, "Cal fer fora Albiol per tots els mitjans, en això la majoria hi estem d'acord. Ara bé, tornar a tenir al govern les mateixes cares de sempre, amb les mateixes polítiques de sempre, no representa cap canvi real i està molt allunyat del què necessitem la gent de Badalona. Cal canviar la forma de fer política des de la base, apostant per la democràcia participativa i anant més enllà del què s'ha fet sempre. Ens cal una nova fornada de persones al capdavant del govern de la ciutat".

En aquest ordre de coses, la CUP recorda algunes de les mesures que ja ha posat sobre la taula, com la creació d'observatoris mixtes, amb la participació de la societat civil, la reordenació territorial de la ciutat, l'impuls de processos participatius vinculants, la remunicipalització de serveis externalitzats, la recuperació de l'espai públic, el final de la repressió política o l'aposta decidida per la transparència en la gestió municipal.

De la mateixa manera, la formació independentista fa una crida a la ciutadania de Badalona per tal que es mobilitzi i no delegui la responsabilitat del #canvibdn en els partits polítics, ni es cregui que només amb l'acció institucional s'aconseguiran canviar les condicions de vida de les classes populars de la ciutat. "Cal un compromís actiu de totes i cadascuna de les badalonines per aconseguir una autèntica alternativa política d'esquerres a Badalona", ha afegit Duran.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid