Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Agressió feixista
Atac feixista al Casal Popular Tio Cuc d'Alacant

La nit del divendres 1 al dissabte 2 de febrer un grup de feixistes va vessar oli a la vorera del Casal i al mig del carrer, sabotejant també amb silicona el pany i realitzant dues pintades a la persiana del recinte.

05/02/2013 Drets i Llibertats
La nit del divendres 1 al dissabte 2 de Febrer, entre les 3 i les 4 h. de la matinada, el local del Casal Popular Tio Cuc va ser objecte d’un atac feixista. Concretament, l’agressió consistí en dues pintades a la persiana on es podia llegir: “fora terroristes” i “cerdos no”, silicona al pany, i vessament d’oli a la vorera d’entrada i a la carretera. El veïnat, amb el qual el Casal manté una estreta i fraternal relació, de seguida va avisar els responsables del Casal, i els escassos danys ocasionats van ser ràpidament reparats pels responsables del mateix Casal Popular.

Des del Casal Popular Tio Cuc han denunciat de forma pública l'agressió feixista mitjançant un comunicat. Aquella persona o persones, segons el Casal Popular, ha demostrat estar "plena d’odi cap a tot el que la nostra associació representa: dignitat, memòria, justícia i cultura". Així mateix, l'associació que coordina el Casal ha denunciat "la impunitat amb la que actuen els grupuscles feixistes a Alacant, que proven d’intimidar l’autoorganització popular i la dignificació de la cultura valenciana".

 

Un any i mig treballant a Alacant

El Casal Popular Tio Cuc porta obert un any i mig. En aquests mesos, s'ha desenvolupat una enorme tasca en defensa de la cultura i la llengua pròpia de la ciutat: el valencià. S'han realitzat desenes d’activitats a les quals han acudit centenars de persones: homenatges anuals a Miquel Grau, xarrades sobre memòria històrica, festes, concerts, tallers, conferències i balls relacionats amb la cultura popular, 2 cursos de valencià, exposicions...així mateix, el Casal Popular Tio Cuc ha servit perquè diversos col·lectius de la ciutat puguen desenvolupar les seues activitats en un espai obert, plural i integrador. Així, el Casal ha estat utilitzat per a reunions o actes del Moviment de Resistència Global, de la Plataforma de Lluita contra les Retallades, d’Escola Valenciana, d’Arran, del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, d’Endavant, de Joves de Compromís, de les Fogueres Populars, o del col·lectiu feminista L’Aparadora.

Aquesta agressió feixista es dóna dos dies després que la Brigada d’Informació de la Policia Nacional espanyola realitzara seguiments amb 4 agents secrets a una reunió en la qual participava el Grup de Treball de Llengua del Casal per a preparar les properes presentacions del documental “El valencià a Alacant, una història amagada”. Resulta clarificador que amb recursos públics es vigilen, coaccionen i perseguisquen activitats culturals pacífiques i públiques i al mateix temps es toleren agressions contra l’espai que les acull. Des del Casal Popular Tio Cuc s'exigeix a la Subdelegació del Govern una explicació del control policial al Casal Popular Tio Cuc, la fi de l’hostigament al Casal i a les persones qui hi participen, i la persecució dels intolerants feixistes que ens agredeixen.

Des del Casal Popular Tio Cuc, també han manifestat: "entenem que els atacs feixistes no han de quedar silenciats ni minimitzats. L’agressió que hem patit ara nosaltres és una agressió contra totes aquelles persones i col·lectius que treballem per la defensa de la cultura, la participació popular i el progrés social. És un atac de l’odi contra la solidaritat, de la incultura contra el coneixement, de la destrucció contra la memòria. Si ens toquen a una de nosaltres, ens toquen a totes".


Concentració de rebuig

És per això que s'ha convocat una mobilització de denúncia i solidaritat per al proper dissabte 9 de febrer a partir de les 12:00 hores a la Plaça de la Muntanyeta d'Alacant.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid